Panatinaikos želi Kampaca, spreman i bogat ugovor 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco ima ugovor sa srpskim klubom i za sledeću sezonu, ali, očekivano, interesovanje za njim je veliko.

Grčki mediji u utorak prenose da Panatinaikos nije odustao od pokušaja da napravi veliki iskorak angažovanjem arentinskog plejmejkera, iako je zadatak „zelenih“ vrlo težak jer ne zavisi sve od njih, piše Sport Klub.

Atinski velikan je napravi prvi kapitalan korak u obnovi imidža i tima potpisivanjem Ergina Atamana, poslednjih godina najuspešnijeg veorpksog trenera sa tri finala i dva trofeja Evrolige, a Gazzetta.gr prenosi da je PAO spreman da pokuša i da planira da „ganja“ Kampaca.

Dogovor sa Atamanom već je pokrenuo lavinu u taboru Panatinaikosa sa velikim ciljem. Isti izvor navodi da je javna tajna da je završen posao sa Lukom Vildosom, kao i da su na pragu kluba Kostas Adetokumbo i Dimitris Moraitis kako bi se ojačalo grčko jezgro, a pojavile su se informacije da PAO želi da vrati Joanisa Papapetrua iz Partizana.

Iako se u Španiji pisalo o „Kampacovom poslu sa Realom“, to nije tako. Uprava Crvene zvezde je očekivano demantovala bilo kakav scenario dogovora Argentinca i Madriđana. Kampaco je vezan ugovorom i ima obveze prema srpskom klubu, a nedavno je i izjavio da ne razmišlja o tome šta donosi sledeća sezona. Ono što je sigurno je da je u ovoj fazi sve otvoreno i ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo, dodaje Gazzetta.

„Panatinaikos je žustro ušao u igru ​​oko kupovine Kampaca i pre nekoliko dana igraču je dostavio vrlo primamljivu ponudu kojom pokriva dug Argentinca prema Realu na rok od tri godine. Ovaj predlog iznosi 2.5 miliona evra godišnje, a sam Kampaco ga „ispituje“, ali ne žuri sa odgovorom sve dok ne posluša i Madriđane,“ piše grčki portal i dodaje:

„U Atini su svesni da je Argentinac definitivno franšizni igrač koji može da promeni ekipu, kako na takmičarskoj tako i na komercijalnom nivou (uključujući prodaju sezonskih ulaznica). Ipak, Kampacovo „da“ ne ide na ruku „zelenima“. Koliko god da ga žele. Da je bilo po njihovom, vrlo je verovatno da bi stvar bila neformalno završena pozitivnim ishodom.“

Prema informacijama iz zemlje Helena u akciju angažovanja Argentinca angažovani su i njegovi sunarodnici koji žive u Grčkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari