PAO pobedio faulom 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Fenerbahče je na gostovanju u praznoj OAKA areni pretrpeo poraz od Panatinaikosa posle veoma neizvesne završnice, a Evroliga je nekoliko sati posle završetka utakmice javno saopštila da je turski tim oštećen u samom finišu.

Na manje od sekunde do kraja, bek Fenera Nando de Kolo je uputio šut za tri poena kojim bi izjednačio rezultat na 81:81. Posle pregledanja snimka (posle utakmice) zaključeno je da je Tajris Rajs faulirao Francuza pri šutu, ali su sudije ostale neme.

„Tokom De Koloovog šuta, Tajris Rajs je ostvario nedozvoljen kontakt između svoje desne ruke i desnog zgloba De Koloa. Donesena je pogrešna odluka, to je trebalo da bude faul Rajsa kojim bi De Kolo dobio slobodna bacanja“, saopštila je Evroliga

Meč je prelomila očajna treća deonica izabranika Željka Obradovića, koju su izgubili rezultatom 23:11. Prednost grčkog tima je vrlo brzo otišla i do +13 na startu poslednjeg kvartala, ali se Fener potpuno vratio u meč i na minut do kraja ušao sa minusom od tek dva poena (76:74). Trojku zatim nije pogodio De Kolo, Slukas je potom zakomplikovao, pa se otišlo u penal završnicu u kojoj Fener nije uspeo da kompletira preokret.

Vladimir Štimac nije dobio šansu u ovom meču, dok je Nikola Kalinić za 20 minuta upisao šest poena, tri asistencije i dve ukradene lopte. Najbolji kod gostiju bio je Slukas sa 15 poena, pet skokova i osam asistencija, dok su De Kolo i Lovernj upisali po 11 poena. Džimer Fridet je dao 20 poena za domaćina, a u svom stilu Nik Kalates je briljirao sa 15 poena, šest skokova i osam asistencija.

Real Madrid je uspeo da se izbori sa Armanijem i odbrani domaći teren pobedom od 76:67. Španski predstavnik je bio u problemu tokom druge četvrtine pošto je prednost gostiju iznosila i +13. Najbolji u poraženoj ekipi bio je Vladimir Micov sa 22 poena (9/14 iz igre) i dva skoka. Pored njega jedini dvocifreni bio je Luis Skola sa 11 poena, dok Nemanja Nedović nije igrao zbog povrede. U Realu su se istakli Entoni Rendolf sa 16, Džordan Miki sa 15 i Gabrijel Dek sa 13 poena.

Anadolu Efes pobedio je Žalgiris na gostovanju 74:68, to je bila 15. uzastopna pobeda Efesa u svim takmičenjima, dok je tim iz Litvanije pretrpeo osmi poraz u nizu u Evroligi.  Vasilije Micić je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 18 poena, a imao je i tri skoka i jednu asistenciju. Istakao se i Tibor Plajs sa 18 poena i sedam skokova, dok je Rodrig Buboa imao 16 poena. Na drugoj strani bivši igrač Partizana Džok Lendejl je upisao 16 poena, Edgaras Ulanovas je dao 14, a Martinas Geben 11 poena.

I Makabi je nastavio pobedničku seriju, trijumf u gostima nad Zenitom 82:71 bio im je četvrti uzastopni u Evroligi a ukupno deseti u tom takmičenju. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tajler Dorsi sa 17 poena, dok je Otelo Hanter ubacio dva poena manje. U poraženom timu najbolji je bio Vil Tomas sa 15 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari