Partizan dovodi zlatnog "orlića" 1Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Sportski direktor crno-belih, Ivica Iliev, tvrdi da je pitanje dana kada će biti potpisan osvajač omladinske evropske titule 2013. godine.

Nekadašnji srpski zlatni „orlić“ Aleksandar Filipović dolazi iz BATE Borisova, gde je nastupao na drugačijoj poziciji od one koju mu je namenio novopečeni trener Ilija Stolica.

„Da, znam da je Filipović u BATE Borisovu igrao štopera i po levoj strani, ali u Partizan dolazi kao desni bek. Dob ro je kad neko može uspešno da odgovori zahtevima na nekoliko pozicija“, izjavio je za Sportski žurnal prvi čovek sportskog sektora kluba iz Humske, uz napomenu da će beloruskom klubu biti isplaćeno „prihvatljivo obeštećenje“ za igrača kojem na kraju ove godine ističe ugovor.

Najavljena kupovina u bivšoj sovjetskoj republici ima veze sa dve stvari. Jedna su ponovni odlasci Aleksandra Miljkovića i Nemanje Miletića u inostranstvo, što izbor na desnom boku zadnje linije ostavlja samo Marka Živkovića, a drugi je insistiranje šefa stručnog štaba na dolasku defanzivca poniklog u Jagodini, jer ga poznaje iz vremena saradnje u Voždovcu.

Inače, generalni direktor Miloš Vazura je za ovaj prelazni rok najavio angažovanje „četiri domaća i tri strana igrača“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari