Partizan izgubio u Nici, evropsko proleće na čekanju do 3. novembra 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Fudbaleri Partizana doživeli su prvi poraz u grupnoj fazi Lige konferencija, jer su u meču 5. kola izgubili u gostima od Nice rezultatom 2:1 (1:0).

Crno-beli su prikazali lošu partiju, izbegli i teži poraz i propustili prvu šansu da se plasiraju u nokaut fazu ovog takmičenja. Novu priliku da obezbede jedno od dva mesta koje iz grupe D vode u drugu fazu imaće 3. novembra, kada na svom stadionu, pred praznim tribinama, dočekuju Slovacko.

Druga utakmica grupe D, u kojoj se sastaju Slovacko i Keln, odložena je zbog guste magle i trebalo bi da se odigra sutra.

Nešto slično kao na utakmici protiv Kelna u Nemačkoj trener Partizna Gordan Petrić meč je počeo sa ofanzivnom startnom postavom, ali defanzivnom postavkom tima na terenu. Ipak, ovog puta njegova ekipa nije imala dovoljno snage i koncentracije da dođe do boljeg rezultata.

Od početka meča crno-beli su prepustili posed lopte i terensku inicijativu rivalu, ali su njihovi napadi bili opasniji i završavali se dobrim prilikama.

Prvu priliku za goste imao je Traore, koji je šutirao loše nakon kombinacije sa Dijabateom. Nedugo zatim je Rikardo šutirao dobro ali je golman Bulke dobro odbranio, da bi u 19. minutu Menig pokušao udarcem sa ivice kaznenog prostora, međutim, lopta je za malo završila u gol autu.

U trenucima kada se činilo da crno-beli potpuno kontrolišu zbivanja na terenu domaći su stigli do vođstva u 29. minutu – posle centaršuta Brahimija Vujačić nije izbacio loptu iz kaznenog prostora, na nju je naleteo Pepe i bez puno problema je plasirao u mrežu.

Promena rezultata potpuno je promenila odnos snaga na terenu. Domaći su zaigrali sa mnogo više samopouzdanja, lako stizali do kaznenog prostora protivnika i stvorili nekoliko dobrih šansi da dupliraju vođstvo.

U tim trenucima videlo se i koliko nedostaje povređeni Aleksandar Filipović, jer je njegova zamena na poziciji desnog beka Marko Živković napravio nekoliko grešaka.

Najveću šansu za Nicu imao je Brahimi pet minuta pre poluvremena, kada je, posle lošeg presinga celog tima gostiju, dobio loptu u šesnaestercu, međutim, njegov šut je sjajnom intervencijom zaustavio golman Popović.

U prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena igra Partizana potpuno se raspala i pravo je čudo kako Nica u tom periodu nije stigla do ubedljivog vođstva. Iz minuta u minut ređali su se opasni napadi na polovini gostiju, a već u 47. minutu Labord je pogodio stativu.

Velike šanse da obezbede trijumf svom timu imali su i Lemine, Bard i Pepe, ali zahvaljujući sreći i odličnom golmanu Popoviću rezultat se nije menjao.

Trener crno-belih Gordan Petrić je pokušavao izmenama da promeni situaciju na terenu i to mu se isplatilo u 74. minutu. Praktično prvu ozbiljniju akciju u drugom poluvremenu iskoristio je Rikardo, koji je prihvatio loptu u šesnaestercu i iz okreta pogodio mrežu.

Kada se činilo da bi to mogao da donese preokret domaći su ponovo došli u vođstvo. Ispostavilo se da su gosti potrošili svoju zalihu sreće na ovoj utakmici, jer je posle udarca Lemine lopta zakačila Belića, promenila smer kretanja i pogodila desni ugao.

Domaći do kraja nisu dozvolili iznenađenja, trošili su vreme na polovini rivala. Ipak, u jednom od poslednjih napada gostiju, sudija je propustio da dosudi penal nad Uroševićem, kojeg je u kaznenom prostoru faulirao Mendi. Umesto toga, pomoćnik je signalizirao nepostojeći ofsajd.

Konačan plasman na tabeli, odnosno koja dva tima će se plasirati u narednu fazu Lige konferencija, biće odlučen u duelima poslednjeg kola, u kojima 3. novembra Partizan dočekuje Slovacko, dok Nica gostuje u Kelnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari