Partizan gostuje Krki dok Crvena zvezda dočekuje Igokeu u 4. kolu ABA lige 1 foto kk CZ mts

Kao jedini neporaženi tim u regionu (ABA liga i Evrokup) Crvena zvezda će u subotu imati prilike da na svom terenu protiv Igokee produži niz nepobedivosti na 10 zvaničnih, odnosno ukupno 15 utakmica (računajući i pripreme).

Istog dana samo od 17 časova, Partizan će gostovati u Novom Mestu Krki, povratniku u elitni regionalni rang. Mega je sinoć ugostila Olimpiju, dok FMP u ponedeljak očekuje teško iskušenje u Podgorici protiv Budućnosti.

Partizan je u seriji od dva poraza u gostima (Mornar, Valensija) i meč u Novom Mestu biće im poslednji pre povratka u Beograd. Dobra vest za trenera Nenada Čanka jeste povratak u takmičarski pogon Radeta Zagorca i Bondže Sija (propustili gostovanje Valensiji). Crno-beli su poslednji put poraženi na terenu Krke daleke 2013. a u međuvremenu su slavili u tri navrata. Ekipa iz Slovenije pobedila je ubedljivo Mornar na startu sezone, što bi trebalo da predstavlja najozbiljnije upozorenje za ekipu Nenada Čanka.

– Utakmicom u Novom Mestu završavamo seriju od tri gostovanja. Već smo solidan broj dana na putu i to sigurno ima uticaja na nas. Prate nas i dalje zdravstveni problemi, ali – šta je, tu je. Trudimo se da gledamo ispred sebe. Krka se vratila u ABA ligu, ima ambiciju da tu ostane. Imaju dobro izbalansiran tim i znaju da budu nezgodan protivnik. Očekujem tešku utakmicu, a verujem u pobedu – poručio je Čanak.

Igokea dolazi u Beograd bez pomoći Treja Kelija i Džimija Gevina. Puleni trenera Trajkovića iznenadili su Cibonu, ali su sa skorom 1-2 među lošijim ekipama u ABA ligi. Igokea je u prošlosti umela da iznenadi Zvezdu u Beogradu, o čemu svedoči i skor 4:3, međutim trenutna forma ekipa ukazuje na to da bi sličan epilog predstavljao veliko iznenađenje. Crveno-beli su na putu dostizanja rekorda od 13 vezanih pobeda iz sezone 2016/17.

– Očekuje nas meč sa ozbiljnom ekipom, koja tačno zna šta radi na terenu. Oformili su sastav sa dosta igrača koji imaju iskustvo igranja i u Evropi i na abaligaškim terenima. Takođe, pobedili su Cibonu u Zagrebu, dakle znamo da moramo da budemo spremni da odigramo čvrsto i sa puno koncentracije, jer želimo da zabeležimo novu pobedu – jasan je trener Tomić.

Raspored i tabela

  1. kolo

Mega – Olimpija                sinoć

subota

Krka – Partizan   17.00

Crvena zvezda – Igokea 21.00

nedelja

Zadar – Mornar  17.00

Cibona – Cedevita            21.00

ponedeljak

Budućnost – FMP             18.00

 

  1. Crvena zvezda 3-0
  2. Mega 3-0
  3. Partizan 2-1
  4. Olimpija 2-1
  5. FMP 2-1
  6. Budućnost 2-1
  7. Cedevita 1-2
  8. Igokea 1-2
  9. Mornar 1-2
  10. Krka 1-2
  11. Cibona 0-3
  12. Zadar 0-3

Nikolić: Da Krku izbacimo iz ritma

– Želimo pobedu u Novom Mestu, učinićemo sve da do nje dođemo. Krka zna da bude neugodna na svom terenu, ako uđete u njen ritam. Zato moramo od starta da igru povedemo u onom pravcu koji nam odgovara. I dalje nismo kompletni, ali to ne umanjuje našu ambiciju da se u Beograd vratimo sa bodovima – istakao je Aleksej Nikolić, plej Partizana i jedan od najboljih defanzivaca ekipe u spoljnoj liniji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari