Partizan na raskrsnici 1Foto: Starsport

Dobio je Partizan MZT za prekid negativne serije na oba fronta (ABA liga, Evrokup), Nenad Čanak aplauze na debiju, a klub samo par dana kasnije obaveštenje da je izgubio spor sa Duškom Vujoševićem na BAT-u i da u roku od sedam dana mora da isplati bivšem treneru 113.000 evra.

I dok je predsednik Ostoja Mijailović poslednjim obraćanjem ponovo pecnuo komšije sa Malog Kalemegdana, poručivši da neće odustati od projekta osmišljenog sa svojim saradnicima, košarkaši Partizana pripremali su se za nešto mnogo važnije i “opipljivije” – večerašnji duel sa Mornarom (17.00) u 13. kolu ABA lige.

Barani su nanizali tri pobede na poslednja četiri meča i da nisu u 12. kolu nabasali na Crvenu zvezdu nastupili bi u hali “Aleksandar Nikolić” sa samopouzdanjem napunjenim do vrha. U Partizanu sigurno još uvek pamte poraz od Mornara u drugom kolu, kojim je zapravo nagovešteno ono što će se događati u narednih deset utakmica u regionu. Crno-belima je to bio drugi uzastopni poraz, ujedno i poruka da će do fajnal-fora morati da prođu daleko trnovitiji put nego što su to mogli i da pretpostave. Trener Čanak uporedo radi na uigravanju novih akcija, osmišljavanju adekvatnog koncepta, promenama pozicija pojedinih igrača i saniranju povreda rovitih Gavrilovića, Tomića i Marinkovića, odnosno duže odsutnog Čakarevića. S obzirom na sve manjkavosti centarske linije i činjenice da je Đoko Šačić jedina klasična petica, crno-beli će dobrano morati da se potrude kako da zaustave prošlogodišnjeg člana Partizana Uroša Lukovića. Najbolji bloker ABA lige samo je u prošlom kolu crveno-belima podelio tri “banane” i sigurno je uz pleja Derika Nidama i beka Rajlija-Rosa najnezgodniji za čuvanje.

– Želim da se se oseti ta neka pozitiva. Ono što ja pamtim s Partizanom od ranije je ta neka pozitivna energija koja se osećala kad izađeš u Pionir. To treba da se vrati i to je ono što meni najviše i fali. To mi moramo da zaslužimo, to pričam svaki dan i saigračima, borbenošću, energijom. To će svaki navijač Partizana prepoznati i nagraditi – poručio je kapiten Novica Veličković pred večerašnji meč sa Mornarom.

Barani, baš kao i Partizan, pretenduju na četvrto mesto u ABA ligi i jedan su od većih konkurenata crno-belima. Za srpskim velikanom zaostaju jedan trijumf, tako da bi eventualnom pobedom Partizan uspeo da napravi pristojnu distancu u odnosu na predstavnika Crne Gore koji je prošlog leta uložio pristojna novčana sredstva nadajući se plasmanu na F4 ABA lige. 

Raspored i tabela

13. kolo

MZT – FMP          sinoć

subota

Partizan – Mornar             17.00

Olimpija – Cibona              17.00

Cedevita – Zadar               19.00

Budućnost – Igokea         21.00

ponedeljak

Mega – Crvena zvezda   18.00

 

1. Crvena zvezda              10-2

2. Budućnost      10-2

3. Cedevita         9-3

4. Partizan           6-6

5. Zadar                6-6

6. FMP  5-7

7. Igokea              5-7

8. Cibona             5-7

9. Mornar            5-7

10. Olimpija        5-7

11. Mega             4-8

12. MZT                2-10

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari