Partizan ponovo poklekao u neizvesnoj završnici: Efes pobedio nakon preokreta 1Foto: Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana izgubili su u desetom kolu Evrolige od Efesa rezultatom 100:94 i sada imaju skor 4-6.

Crno-beli su izgubili 20 lopti u ovoj utakmici i to je bio glavni uzrok njihovog poraza, iako su na kraju treće deonice vodili deset poena razlike.

Partizan na ovoj utakmici nije mogao da računa na Kevina Pantera, Aleksu Avramovića i Uroša Trifunovića, dok je za Efes nastupio rekovalescent Šejn Larkin koji je sa ubačenih 27 poena bio najzaslužniji za trijumf ekipe iz Istanbula koja sada ima skor 5-5.

Za domaće nisu igrali Tibor Plajs i Elajdža Brajant, ali se njihovo odsustvo nije previše osetilo.

Ovo je četvrta uzastopna utakmica na gostovanjima u Evroligi koju crno-beli gube u finišu za infarkt. Slično je bilo u Pireju protiv Olimpijakosa, u Vitoriji protiv Baskonije i u Minhenu protiv Bajerna.

Partizan je serijom 6:0 „otvorio“utakmicu, a zatip su imali plus 5 – 16:11.

Efes je nakon tajm-auta Erdema Džana zaigrao bolje i prvi period igre je završen rezultatom 22:22.

Drugu četvrtinu je obeležila agresivna odbrane Anadolu Efesa, te izgubljene lopte košarkaša Partizana, a nekadašnji šampion Evrope je napravio i seriju 10:0.

Ipak crno-beli su zaigrali dobro u finišu prvog poluvremena i na odmor su otišli sa „minus pet“ – 50:45.

Partizan je u drugom poluvremenu zaigrao mnogo bolje na obe strane terena i uspeo ne samo da stigne prednost Efesa već i da trojkom Kaminskog u završnici drećeg dela, u poslednju deonicu uđe sa deset poena prednosti (74:64).

Efes je u poslednju deonicu ušao serijom 7:0 i posle dva minuta igre smanjio zaostatak na tri poena (71:74) i u potpunosti se vratio u meč. Partizan je u prvih pet minuta poslednje četvrtine postigao samo četiri poena, što je Efes iskoristio i stigao do izjednačenja na pet minuta do kraja meča (78:78).

Do kraja meča Efes je nastavio za boljom igrom. Partizan je odigrao loše u odbrani, izgubio osam lopti i primio 36 poena u poslednjoj četvrtini i dozvolio da Efes u potpunosti preokrene rezultat i stigne do pobede.

Najbolji u redovima Partizana bili su Frenk Kaminski sa 24 i Pi-Džej Doužer sa 21 poenom, dok je Džejms Naneli dodao 16.

U pobedničkoj ekipi bolji od ostalih bio je Šejn Larkin sa 27 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari