Partizan poražen i od Uniksa, pred start sezone 1foto. KK Partizan

Srpski košarkaški klub zauzeo četvrto mesto na turniru u Rusiji.

Dan nakon što je ostao kratkih rukava protiv Zenita, a 24 časova pre toga savladao moskovsku Lokomotivu, Partizan je izgubio i utakmicu za treću poziciju na VTB Superkupu – 77:83.

Bila je to zanimljiva i rezultatski neizvesna generalna proba crno-belih pred start takmičarske 2022/2023, u kojoj su crno-beli i pored lošeg otvaranja duela vodili posle prve dve četvrtine (23:22, 20:17).

Beograđani su rezultatsku prednost produžili do sredine treće deonice, kada je protivnik iz Kazanja serijom od 12:0 okrenuo stvari u svoju korist. Nakon toga su se ekipe smenjjivale u iskoracima ka trijumfu, da bi četiri minuta pre kraja Deril Mejkon doživeo potencijalno težu povredu, dok je Kevin Panter isključen u trećoj deonici.

Sa 30 poena, najefikasniji akter utakmice Nenad Dimitrijević vukao je Uniks sve vreme, da bi 120 sekundi pre prokockao dva važna šuta, međutim Partizan nije to kaznio. Tada je potonji MVP trojkom iz kornera j doneo +5 svom timu, a Željko Obradović tajm-autom pokušao da spreči poraz u zadnji čas.

Međutim, on je samo odložen, jer je Papatreu jednom trojkom zakomplikovao stvari, a neuspelim pokušajem sa distance, posle toga, „krunisao“ Uniks. U međuvremenu je nezadrživi makedonski reprezenttativac još jedmim košem zaključio vrhunsku partiju.

Najbolji u srpskom timu bili su Papapetru i Trifunović, sa po 12 poena; Panter je dodao 11, Lesor osam, a Ledej i Madar po sedam. Na drugoj strani, Dimitrijevićas u ispratili Rejnolds (19) i Žbanov (11).

Partizan sezonu otvara 2. oktobra na gostovanju Ciboni u ABA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari