Partizan preko Mornara do nove pobede 1Foto: Beta/Branislav Božić

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu u Beogradu Mornar s 88:75 (17:11, 29:18, 20:24, 22:22) u 14. kolu ABA lige. 

Najefikasniji u timu Partizana bio je Markus Pejdž koji je postigao 19 poena, dok je Redži Reding dodao 16. U ekipi Mornara najviše poena postigao Džejkob Pulen, 19.Samo prva četvrtina donela je određenu dozu neizvesnosti, da bi izabranici Andree Trinkijerija već u drugoj deonici stigli do dvocifrene prednosti.

U istom ritmu košarkaši Partizana nastavili su i u trećem periodu, te su došli i do vodjstva od 20 poena. U potpunosti su kontrolisali utakmicu i nisu dozvoljavali svojim protivnicima da im se rezultatski približe.

Partizan se i dalje nalazi na drugom mestu na tabeli, uz jednak broj bodova kao i prvoplasirana Budućnost, dok je ekipa Mornara na šestoj poziciji.

Beogradski tim će u sledećem, 15. kolu regionalnog takmičenja ugostiti Cedevitu Olimpiju, dok će Mornar na svom terenu igrati protiv Primorske.

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je večeras da je njegov tim zaslužio pobedu protiv Mornara, ali da postoje još mnoge stvari koje moraju da poprave u svojoj igri.

Trinkijeri: Zaslužili smo pobedu, ali nisam zadovoljan

„Dve utakmice u jednoj, prvo poluvreme smo igrali dobru odbranu, bili smo fokusirani i radili posao kako treba. Nekoliko naših loših odluka je dovelo do toga da se naša prednost smanji. Igrali smo se vatrom u drugom poluvremenu, bilo je gusto u završnici, ali smo zaslužili da dobijemo ovu utakmicu“, rekao je Trinkijeri.

Partizan je pobedio Mornar sa 88:75 u 14. kolu ABA lige.

On je rekao i da njegovi igrači ne smeju da se opuštaju i da je takvo ponašanje „kriminalno“.

„Mornar nije igrao dobru odbranu, bili smo otvoreni, ali smo se opustili na kraju i to je kriminalno. Radimo na tome, ali moramo još više. Pustili su nas da šutiramo i teško je tada ne koristite otvorene šuteve“, kazao je Trinkijeri.

Na konstataciju novinara da je Partizan trenutno u najboljoj formi u ABA ligi, jer je upisao šestu uzastopnu pobedu, Trinkijeri je odgovorio da ipak nije zadovoljan.

„Gledajući drugo poluvreme, to nije istina. Nisam zadovoljan, idem kući sa gorkim ukusom u ustima“, zaključio je Trinkijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari