Partizan pronašao startnog pleja 1Foto: STARSPORT

U nemogućnosti da na adekvatan način privuče mlade ili nedovoljno afirmisane srpske igrače, Miroslav Muta Nikolić definitivno se okrenuo američkom tržištu, kako bi na što podnošljiviji način uskladio želje sa realnim okolnostima.

Nakon angažovanja Obrada Tomića i DŽejmija Skina, koji bi trebalo da čine centarski tandem u narednoj sezoni, Partizan je po sličnom principu rešio i pitanje startnog pleja. Srpski velikan doveo je nedovoljno poznatog i afirmisanog Ijana Bejkera sa univerziteta NJu Meksiko Stejt (24 godine, 185 cm), kome će Partizan predstavljati prvi klub u profesionalnoj karijeri. U skladu sa navedenim, ugovor bi trebalo da bude potpisan na dve godine, a primanja u domenu platežnih mogućnosti crno-belih. Pošto Bejker nikada ranije nije igrao u Evropi, mesečna plata ne bi trebalo da premašuje sedam hiljada evra.

Amerikanac je čitavu koledž karijeru proveo na NJu Meksiko Stejtu. Pokušao je 2016. da izađe na Draft, međutim nije na vreme angažovao agenta, tako da se automatski vratio na univerzitet kako bi završio i četvrtu godinu. Ovog leta nije izabran na „lutriji“, uprkos tome što je imao veoma dobru statistiku u vidu prosečnih 17,3 poena, pet asistencija i 4,9 skokova. Izabran je i za najboljeg igrača Zapadne konferencije. Utisak je da je kao organizator igre više posvećen egzekuciji nego razigravanju saigrača (dobar skok-šut), ali nema sumnje da će trener kalibra Mute Nikolića uspeti da iskoristi sve njegove vrline, među kojima su i veoma brze ruke, manifestovane u vidu brojnih presečenih lopti na liniji dodavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari