Partizan se teškim porazom od Lokomotive oprostio od Evrokupa 1Foto: Starsport

Težak poraz pred kraj. U pretposlednjem ovogodišnjem meču košarkaši Partizana doživeli su pravu rezultatsku katastrofu protiv Lokomotive u Kubanju – 99:64 (22:18, 32:10, 29:18, 16:18).

Sezonu u Evrokupu završavaju sa čak devet izgubljenih utakmica i samo jednom pobedom (nad Bilbaoom u trećem kolu), odnosno kao najgori tim C grupe.

Apatični, bezidejni i raštimovani crno-beli samo su u prvoj četvrtini bili egal protivnik ruskoj ekipi srpskog trenera Saše Obradovića (22:18), posle čega im se to malo igre razbilo u paramparčad, pa ni dobijena bitka u poslednjih 10 minuta (16:18) nije mogla očekivani gubitak bodova na terenu favorita da učini podnošljivim, jer je domaćinova prednost u jednom trenutku išla do ponižavajućih +47. Pavel Antipov (22 poena), Mardi Kolins (13), Brajan Kvejl (11), Rajan Brekof (11), Dimitrij Kulagin (11) i ostali racionalno i vrlo vešto su koristili svakuod brojnih pukotina u defanzivi gostiju iz Beograda, koji su potpuno podbacili i pod košem rivala. Američki tandem Najdžel Vilijams Gos (11) – Patrik Miler (7) bio je ispod svog nivoa i da nije bilo pet trojki Vanje Marinkovića i uobičajenog izgaranja do poslednjeg daha iskusnog kapitena Novice Veličkovića (11) debakl bi bio još ubedljiviji. 

Smena Marka Nikolića i dolazak Nenada Čanka očigledno nisu još promenili tok krize nekadašnjeg evropskog šampiona, niti su popravili voljni moment sastava iz Humske, koji zavesu na turbuletnu 2017. spušta preksutrašnjim duelom sa FMP-om u Jadranskoj ligi. Na drugoj strani, Lokomotiva nastavlja borbu u EK, sa maksimalnih 10 trijumfa u grupnoj fazi takmičenja, koju su u pomenutoj konkurenciji preživeli još litvanska Lijetuvos Ritas, nemačka Alba i francuski Limož, čiji će igrači na parket već 3. januara.

Grupa C – 10. kolo

Lokomotiva – Partizan    99:64

Alba – Bilbao        86:68

Limož – Lijetuvos Ritas   69:71

 

1. Lokomotiva      10      0

2. Lijetuvos 6        4

3. Alba        6        4

4. Limož     5        5

5. Bilbao     2        8

6. Partizan   1        9        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari