Partizan u Kruševcu, Zvezda čeka Novi Pazar 1Foto: STARSPORT

Partizan će na startu sezone imati teži posao od Crvene zvezde u Superligi.

Žrebom takmičarskih brojeva određeni su juče parovi domaćeg prvenstva koje bi, ako korona to dozvoli, trebalo da startuje 1. avgusta.

Crno-beli u prva četiri kola imaju tri putovanja ka jugu države.

U prvom kolu putuju u Kruševac, gde gostuju Napretku, potom idu i u Novi Pazar, pa u trećoj rundi dočekuju Javor, a u četvrtoj igraju u Surdulici protiv Radnika.

Ovakav raspored može Partizanu biti mač sa dve oštrice. Negativna strana su teški rivali, gde se u tri gostovanja u četiri utakmice lako može dogoditi gubitak bodova.

Ove sezone, pošto Superliga broji 20 klubova, nema više mesta u rasporedu za masovna odlaganja domaćih utakmica zbog evropskih iskušenja, što su večiti uveliko zloupotrebljavali prethodnih godina.

Crno-beli će možda tokom avgusta i septembra imati jedan džoker koji će moći da iskoriste i odlože jedan meč, ali će zato pažljivo morati da odaberu koji, da se ne bi desilo da eventualno kasnije u poslednjoj rundi, koja odlučuje za direktan plasman u fazu po grupama Lige Evrope, nemaju više prostora da manevrisanje.

Zvezda sezonu otvara na „Rajku Mitiću“ protiv Novog Pazara, potom dočekuje Radnički Niš, zatim gostuje Mačvi, pa u četvrtom kolu opet kod kuće igra protiv Spartaka.

Utisak je da će Radnički Niš biti jedina ozbiljnija provera, a da će trener Dejan Stanković sa ekipom sporim ritmom tražiti formu. S druge strane, eventualni kiks u prva četiri kola mogao bi (pre)skupo da košta ekipu, i to prvenstveno na psihološkom planu.

Igrače Zvezde takođe očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona bez prava na grešku. U elitnom takmičenju revanši će se igrati samo u poslednjoj rundi, odnosno plej ofu koji je zakazan za septembar.

Prošla sezona je završena tako što je odlučeno da se ne igraju utakmice plej-of i plej-aut faze, dok ove taj luksuz jednostavno ne postoji, a teško je zamisliti da se šampion proglasi bez da su sve ekipe imale priliku da protiv rivala odigraju i kod kuće i u gostima.

Rekordnih 38. kola moraće da se igra i ceo decembar i možda već u drugoj polovini januara, a još uvek nema garancija da li će sezona započeti 1. avgusta, pošto je epidemiološka situacija u celoj zemlji trenutno veoma loša.

1. kolo

Crvena zvezda – Novi Pazar

Radnički – Metalac

Mačva – OFK Bačka

Spartak – Zlatibor

Proleter – Rad

TSC – Vojvodina

Čukarički – Inđija

Voždovac – Radnik

Mladost – Javor

Napredak – Partizan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari