Partizan uz mnogo muka pobedio Čukarički 1

Fudbaleri Partizana pobedili su u derbiju drugog kola plej – ofa Čukarički i tako mu se, donekle, revanširali za poraz u polufinalu Kupa Srbije ( „brđani“ su u sredu slavili sa 4:2).

U susretu u kom je „morao“ da osvoji sva tri boda trener Partizana Miroslav Đukić je odlučio da izvrši četiriri promene u odnosu na sastav koji je počeo meč na Banovom brdu protiv istog rivala u polufinalu Kupa Srbije. Umesto Jovičića na golu je opet bio Stojković, na poziciji levog beka zaigrao je „zaboravljeni“ Antonov umesto Urtoševića, Jeftović je dobio prednost u odnosu na Đerleka, a Ivanović je u napadu zamenio Tavambu.

Ipak, Čukarički je agresivno ušao u meč i napadao loptu visoko na sredini terena pa domaćini nisu uspevali da naprave organizovan napad ka golu gostiju. Međutim, kiks Drinčića na dvadesetak metara od gola u 18. minutu doneo je vođstvo Partizanu. Naime, vezista Čukaričkog se okliznuo, lopta je došla do Ožegovića koji je dodao Tošiću, a on je preciznim i udarcem savladao Bojića.

U nastavku susreta igralo se prlično stihijski, sa mnogo grešaka u primopredaji lopte, polušanse koje su viđene su zapravo bile plod grešaka odbrane a ne izgrađenih akcija napadača. Iz jedne takve greške (Saše Zdjelara) na samom početku drugog poluvremena (46. minut) Čukarički je uspeo da izjednači. Naime,

Zdjelar je poslao povratnu loptu (samo on zna kome) koju je presekao Belaković i bez mnogo problema nadmudrio golmana domaćih.

Vladimir Stojković je posle sudara sa Markom Jevtovićem u 72. minutu utakmice morao da napusti teren. Golman crno-belih i reprezentacije Srbije imao je bolnu grimasu dok je napuštao teren, a očigledno se radi o povredi kolena desne noge. Koliko je ozbiljna povreda znaće se tek posle pošto se obave sva neophodna snimanja i pregledi.

Pokušao je Đukić da promenama u sastavu – Saša Ilić ušao u igru umesto Zdjelara (64. minut) a Tavamba je zamenio Ožegovića (69. minut). Upravo je Tavamba „pomogao“ Tošiću da se i drugi put upiše u listu strelaca (81. minut). Naime, korpulentni napadač Partizana je proigrao Tošića koji je na sličan način kao i u 18. minutu po drugi put savladao Belića.

U finišu susreta Ivanović je imao dve lepe šanse da savlada Belića i obazbedi trijumf svom timu ali je golman Čukaričkog u oba navrata odlično intervenisao.

Partizan je odigrao bolje nego u sredu u polufinalu Kupa i zasluženo je pobedio, ali ova igra, pogotovu greške u zadnjoj liniji, ne daju im za pravo da sa optimizmom čekaju revanš meč Kupa gde „jure“ minus od dva gola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari