Partizanovci u Užicu odali poštu Radomiru Antiću 1Radomir Antić/Foto: Nenad Kovačević/ Danas

Polaganjem cveća i okupljanjem ispred murala sa likom Radomira Antića (1948-2020), članovi Kluba prijatelja i navijača Partizana „Goran Goša Petronijević“ iz Užica su odali poštu velikom čoveku i legendarnom fudbalskom treneru, koji je preminuo na današnji dan pre dve godine.

Čedomir Petronijević, potpredsednik tog kluba, rekao je da je Radomir Antić „simbol dobrote, smirenost, humanosti i drugih ljudskih vrednosti“.

„Užice više nije isto bez Antića. Možemo makar jednom godišnje da se setimo divnog čoveka, koji je mnogo toga uradio za naš grad, zemlju i naš Partizan. Trudićemo se da našeg Antaru nikada ne zaboravimo“, poručio je Petronijević ispred murala koji se nalazi na zidu kod Gradske kafane, u koju je Antić rado svraćao.

Antić je rođen 1948. godine u Žitištu, ali se njegova porodica šest godina kasnije preselila u Užice.

Partizanovci u Užicu odali poštu Radomiru Antiću 2
Foto: Nenad Kovačević Danas

Fudbalsku karijeru je započeo 1967. godine u užičkoj Slobodi, a potom je igrao u Partizanu, Fenerbahčeu, Saragosi i Lutonu.

Bio je trener Partizana, Saragose, Real Madrida, Ovijeda, Atletika, Barselone, Selte, Šandonga i Hebeja.

Sa Atletikom je osvojio duplu krunu, što nikome nije uspelo u istorji tog kluba. Vodio je našu reprezentaciju, koja je uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Partizanovci u Užicu odali poštu Radomiru Antiću 3
Foto: Radio Luna

Preminuo je 6.aprila 2020. godine u Madridu, a njegovi posmrtni ostaci su, godinu kasnije, po želji porodice, sahranjeni u Užicu, na groblju Dovarje.

Na predlog uprave FK Sloboda i mnogih Užičana, gradski stadion u Užicu nosi naziv Radomir Antić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari