Peruničić mi dao otkaz preko SMS poruke 1Foto: STARSPORT

Rukometna reprezentacija Srbije kao da ne može da prođe bez unutrašnjih potresa kada su u pitanju velika takmičenja.

Selektor Nenad Peruničić otpustio je bez prethodne najave pomoćnika Nedeljka Jovanovića putem SMS poruke, samo dve nedelje uoči početka Evropskog prvenstva u Austriji i Švedskoj.

– Jeste, tačno je da više nisam deo reprezentacije. Za razloge ne znam, osim što sam dobio poruku od njega (Nenada Peruničića) u kojoj me je obavestio da više ne računa na mene. To je njegova odluka i njega treba pitati za razloge – rekao je Jovanović za Danas.

Sada već bivši pomoćnik Peruničića istakao je da od ovoga ne treba praviti „senzacionalnu vest“ i da ne želi da zbog razlaza njega i selektora dođe do poremećaja unutar ekipe.

– Normalno je da kao novinari pitate jer radite svoj posao, ali mi Srbi to volimo da sve prenosimo malo senzacionalno. Ipak je realno ovo sve manje bitno od učešća i rezultata koji trebaju da momci ostvare, pa ih treba pustiti da se u miru skoncentrišu. Ovakve stvari se u sportu dešavaju i ne treba da se prenesu na ekipu – zaključio je Jovanović.

Nenad Peruničić se na konferenciji za medije pre godinu dana pohvalio da je lično izabrao Jovanovića za jednog od asistenata.

„Pomoćnik je teška reč, kao da je to neko iz prikrajka, a Jovanović će biti jedan od mojih punopravnih saradnika“ izjavio je tada Peruničić.

On je tada rekao i da od saradnika očekuje „sugestije i zajednički rad“ kao i da mu uvek „iznesu sve što imaju“.

„Nedeljka Jovanovića sam imao u glavi i ranije, znam da nema mnogo godina od kada je postao trener da nešto može da sugeriše, i da je on jedno veliko svetsko ime. Bio je klasa za sebe“, pričao je Peruničić.

U međuvremenu se situacija očigledno drastično promenila, pošto je prema saznanju Danasa još pre nekoliko meseci sa Jovanovićem prestao da komunicira verbalno i svaki kontakt je prebacio isključivo na SMS poruke.

Zanimljivo je da je do raskola u rukometnoj reprezentaciji ponovo došlo van igračkog kadra i da ustvari atmosferu remete oni koji bi van terena upravo trebalo da budu zaduženi za stvaranje što boljih uslova za nastup na velikom takmičenju.

Podsetimo, po završetku Evropskog prvenstva 2018. godine došlo je čak i do fizičkog sukoba tadašnjeg selektora Jovice Cvetkovića i potpredsednika Rukometnog saveza Srbije Dragana Škrbića, a razdvojili su ih igrači. Možda je zato i bolje da se sve razmirice ovaj put završe pre velikog takmičenja.

Atmosfera u nacionalnom timu je prema saznanju našeg lista trenutno na najvišem nivou, a ostaje da se vidi da li će otpuštanje Jovanovića iz stručnog štaba uticati na tim. Inače, Jovanović je u selekciji Srbije bio zadužen za statistiku, pripremanje skautinga i video analize protivnika. Peruničiću je navodno samo nekoliko sati pre SMS otkaza poslao predloge za video analizu koju treba prikazati igračima uoči prvih mečeva grupne faze.

Evropsko prvenstvo održava se u Austriji i Švedskoj od 9. do 26. januara. Srbija će mečeve prve faze igrati u austrijskom Gracu. Tamo će stići tri dana pre početka takmičenja, a prvu utakmicu odigraće već 9. januara protiv Belorusije. Potom slede susreti sa Crnom Gorom (11. januar) i Hrvatskom (13. januar).

Domaća javnost veruje da „orlovi“ nemaju mnogo tešku grupu i da će verovatno utakmica sa Crnom Gorom biti presudna za prolazak u narednu rundu.

Čeka se objašnjenje selektora

Nenad Peruničić juče nije odgovarao na pozive i poruke, ali se očekuje da će narednih dana izaći pred novinare i objasniti zašto je došlo do promena u stručnom štabu. Srbija u subotu u Beogradu igra prijateljski meč protiv Egipta, a sa istim rivalom sastaće se i u nedelju u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari