Pistolero ponovo jaše: Luisa Suareza dobre igre u Gremiju vratile u reprezentaciju Urugvaja 1Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Za sledeća dva meča urugvajske fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. selektor Marselo Bjelsa, Argentinac, pozvao je 36-godišnjeg Luisa Suareza.

Najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima (68 golova), koji je zbog golgereske veštine i u klupskom fudbalu stekao nadimak Pistolero (revolveraš), vraća se prvi put posle Mundijala u Kataru potkraj prošle godine. Bjelsa, trener čvrstih principa, nije ostao ravnodušan na njegov učinak u Gremiju, kojem je pristupio na početku brazilskog šampionata u aprilu ove godine.

U najfudbalskijoj zemlji sveta živi drugu mladost. Sa 14 golova u 34 kola, četiri kola pre završetka lige, na trećem je mestu liste strelaca, a pre dva kola, kad je u Riju savladan Botafogo s 4:3, het-trikom je za 19 minuta načinio potpuni preokret.

Na njega se računa za utakmice s Argentinom 16. novembra na stadionu Boke juniors u Buenos Ajresu i pet dana kasnije protiv Bolivije na Sentenariju u Montevideu.

Suarez će na Bomboneri voditi bitku sa svojim dugogodišnjim saigračem u Barseloni Lionelom Mesijem, koji je s 31 golom najbolji strelac ikada u južnoameričkim mundijalskim kvalifikacijama, a Urugvajac ga prati s 28.

Možda će njih dvojica ponovo biti u istom dresu. Suarezu ugovor s Gremijom ističe po završetku brazilskog prvenstva uskoro, a udicu je već bacio Inter iz Majamija, čija je Mesi od letos najsjajnija zvezda.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari