Planeta ili za ili protiv Đokovića 1Foto: STARSPORT

Svet se podelio na one koji pravdaju i one koji osuđuju Novaka Đokovića zbog organizacije „Adria toura“ u Beogradu i Zadru, humanitarnog turnira tokom kojeg je više tenisera, uključujući i svetskog broja jedan, dobilo koronu.

Dok je po jednima Novak isključivi krivac za svoju i bolest ostalih zaraženih, po drugima je žrtva progona koju sprovode oni koji su jedva dočekali da napravi slučajnu grešku.

Nemački medijski koncern „Dojče vele“ je u jučerašnjem komentaru  naveo da je „potresno bilo videti koliko je naivno bilo ponašanje najboljeg tenisera sveta“.

Španski list „Marka“ je zaključio da će „snimak kako Đoković u Beogradu pleše pod neonskim svetlima noćnog kluba postati primer kako sportisti ne smeju da se ponašaju u vreme pandemije“.

Jedan od učesnika „Adria toura“ Dominik Tim konstatovao je da su svi na turniru verovali u procenu srpskih vlasti u vezi sa virusom.

– Bio sam šokiran kada sam čuo vesti sa „Adria toura“. Igrali smo bez publike nedeljama, tako da smo bili srećni što smo na tom događaju imali fanove. Verovali smo u korona pravila srpskih vlasti, ali smo bili i previše optimistični. Ekstremno mi je žao – naveo je Tim.

Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić slikovito je opisao da će se uskoro ceo svet ponovo klanjati Novaku.

– Vidim da se poslednjih dana vodi hajka na Novaka Đokovića jer je organizovao turnir u Beogradu, iako je po zakonima države Srbije sve bilo regularno i isti je organizovan na visokom nivou. Pored svega toga, miševi su izašli iz rupe i dali sebi za pravo da kritikuju svetskog broja jedan u tenisu, ali i u odnosu prema svima ljudima sveta. Ali, ne brinem ja. Vrlo brzo će mačka na teren, a miševi u rupu – istakao je Matić.

Poruku podrške uputio je i Janko Tipsarević koji je naveo da neće otkazivati svoj Šampionat Istočne Evrope jer turniri i život moraju da idu dalje uprkos koroni.

– Definitivno mi nije drago. Ne volim da sažaljevam nikoga, jer je meni, u mojoj karijeri, posle sedam operacija, najgore mi je bilo kad me neko sažaljeva. Meni je krivo zato što znam kakvo Novak srce ime i šta je pokušao da uradi sa Adrija turom. Moram da kažem da kritike nisu 100 odsto pravedne, jer njegova ideja nije bila ni finansijski benefit ni iskaljivanje moći, već samo da se pošalje lepa slika u svet za grad Beograd i državu Srbiju. Ali, desilo se to što se desilo, što je moglo a i nije moralo da se desi – zaključio je Tipsarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari