Po tri šanse za odlaganje 1Foto: EPA-EFE/ Juan Carlos Hidalgo

Evroliga je odlučna da promeni sporno pravilo i prilagodi se novonastalim dešavanjima uzrokovanih pandemijom.

Kako je saopšteno, čelnici lige će predložiti Generalnoj skupštini modifikaciju Člana šest Specijalnog pravilnika u doba korone.

Po kome se klub koji nije mogao da ima osam igrača smatrao odgovornim i gubio mečeve službenim rezultatom 0:20.

„Utakmice timova koji ne mogu da računaju na najmanje osam zdravih košarkaša bile bi, u tom slučaju, igrane u drugom terminu“, stoji u saopštenju Evrolige, uz napomenu da bi svaki klub imao pravo tokom sezone najviše triput da posegne za ovom mogućnošću.

Ukoliko se ova promena usvoji odnosiće se retroaktivno i na već odložene susrete Baskona – Zenit, Valensija – Zenit, Asvel – Crvena zvezda u Evroligi, te Burž – Venecija i Cedevita – Bursa u Evrokupu.

A reprezentativac Srbije Vladimir Lučić bio je najkorisniji igrač 3. kola Evrolige.

On je u pobedi Bajerna u Tel Avivu protiv Makabija ubacio 26 poena (7/8 iz igre), uz tri skoka i dve ukradene lopte dostigao je indeks korisnosti 29.

Iako je Skoti Vilbekin ubacio 27 poena i imao indeks korisnosti 30, njegova ekipa je izgubila, pa nije mogao da bude MVP. Iza Vilbekina i Lučića ostali su Plajs, Slukas i Žižić.

Najbolji asistent kola bio je Vasilije Micić sa čak 13 uspešnih dodavanja.

Zanimljivo je da trener Bajerna Andrea Trinkijeri posle meča nije ni pomenuo Lučićev nastup karijere.

„Verujem da smo videli sve što moj tim može da uradi, dobro i loše. Bili smo veoma dobri u odbrani, a onda nismo verovali da možemo da pobedimo Makabi i dozvolili smo im da se vrate. Imali smo tešku završnicu, ali mislim da je slika u kojoj se igrači bacaju po parketu i na ničije lopte glavni utisak večeri. Igrali smo protiv Vilbekina (27 poena, 7 asistencija) koji je bio impresivan u drugom poluvremenu. Idemo kući sa pobedom, a to je uvek dobar osećaj“, rekao je Trinkijeri.

Trener Fenerbahčea Igor Kokoškov nije krio žal za propuštenom šansom u meču sa CSKA. Turski tim je ispustio tri poena prednosti 20 sekundi pre kraja meča, a onda i koš prednosti desetak sekundi pre kraja produžetka i izgubio- 78:77.

„Uvek je teško kada izgubiš. Bez obzira da li je 20 ili jedan poen razlike, uvek ostaje gorak ukus u ustima. Tako smo se mi osećali kada smo napustili arenu i ponoć. Mislim da smo imali šansu, da smo dobili ovu utakmicu, bila bi to prava stvar. Nije trebalo da odemo u produžetak, trebalo je da zatvorimo utakmicu i odigramo pametno u odlučujućem trenutku“, rekao je Kokoškov.

Fenerbahče sutra dočekuje minhenski Bajern.

Obrajant na korak od Zvezde

Američki košarkaš Džoni Obrajant (27) mogao bi uskoro da postane novo pojačanje Crvene zvezde. Krilni centar koji može da pokriva i poziciju klasičnog centra, u Evropu je stigao u julu 2018. godine, kada je potpisao za Makabi iz Tel Aviva gde je odigrao dve sezone, a poslednji klub, iz kojeg je otišao zbog privatnih problema, bila mu je Lokomotiva iz Kubanja. Tamo je u Evrokupu prosečno beležio 13,8 poena i 5,1 skok. Obrajant je studirao na Luizijana stejt univerzitetu, a 2014. je na draftu izabran kao 36. pik druge runde od strane Milvoki Baksa, gde je proveo dve godine, odakle je otišao u Denver, a potom i Šarlot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari