Pobeda OFK Kikinde nakon pola godine 1Foto: OFK Kikinda

Golom Morovića u poslednjim trenucima utakmice, OFK Kikinda je pobedila Omladinac iz Novih Banovaca 1:0 i produžila nadu u opstanak u Srpskoj ligi – grupa „Vojvodina, mada su joj šanse minimalne u preostalih šest kola prvenstva.

Prvo poluvreme na Gradskom stadionu je proteklo u opreznoj i nezanimljivoj igri obe ekipe i izdvojiti samo šut Zeljkovića sa ivice šenaesterca i odličnu odbranu gostujućeg golmana, dok je u nastavku bilo više tempa u igri i šansi sa obe strane.

Kada se čekalo da glavni sudija Rauković odsvira kraj, jer je tekao četvrti minut nadoknade, kapiten Đukić je na ivici šesnaesterca oduzeo loptu nesmotrenom igraču Omladinca i uputio pas ka Moroviću, koji je desetak minuta ranije u napadu zamenio Dejana Ivanovića, i usledila je egzekucija iz peterca za veliku radost igrača i malobrojnih navijača.

Domaćini su na kraju zasluženo došli do tri boda i taman su za toliko više želeli pobedu od svog rivala.

Pored asistenta i strelca pobedonosnog gola treba istaći i dvojicu mladih igrača – kadete Kecmana i Jarića, koji su dali veliki doprinos u odbrani.

Iako je nakon pola godine upisala tri boda (poslednji put je slavila u oktobru kod kuće u duelu sa Prvim majem) i popravila bodovni saldo, OFK Kikinda je i dalje na poslednjem, 16. mestu i u zaostatku je šest bodova za trinaestoplasiranim, a to je pozicija koja obezbeđuje opstanak.

Mnogo sreće i umešnosti potrebno je kikindskom klubu da u šest preostalih kola izbegne ispadanje – da ubeleži najmanje četiri pobede, a istovremeno konkurenti uglavnom da gube bodove, a to je teško ostvarivo, posebno što ima izuzetno težak raspored u finišu prvenstva.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari