Pobeda sa plus tri 1Foto: STARSPORT

Zbog poraza 65:63 u prethodnom kolu, košarkaši Partizana večeras će biti pod jasnim imperativom pobede sa minimalno tri razlike kako bi u međusobnom skoru, u slučaju „poravnanja“ bili bolji od turskog predstavnika.

U hali „Aleksandar Nikolić“ crno-beli će se nameriti na Darušafaku (20.00), koja je u Istanbulu kvalitetnom defanzivom pokazala da napad izabranika Andree Trinkijerija ima neke limite.

Iako skromnog napadačkog potencijala (prosek od 70 poena u TOP 16 fazi) Darušafaka je koncepcijski sasvim korektan tim, koji sa klupe predvodi vrlo dobri Selčuk Ernak.

Skauting je tokom leta dobro obavljen; iz SAD su, bez prethodnog evropskog iskustva, dovedeni Bonzi Kolson (četiri godine proveo na Notr Demu) i centar DŽonatan Hamilton, koji je tokom studiranja promenio tri univerziteta.

Obojica su se dobro prilagodila evropskim pravilima i uz DŽeroda DŽonsa i Gerija Brauna čine napadačku okosnicu tima.

Darušafaka je defanzivno među najboljim ekipama Evrokupa; protivnicima u proseku dopuštaju 70 poena, uz vrlo agresivnu igru na perimetru, u centarskoj liniji imaju nekolicinu mobilnih igrača koji visoko iskaču na „pik“ i pravovremeno pomažu na strani pomoći.

Partizan su u Istanbulu sveli na svega 63 poena, deset timskih asistencija i 25 odsto za tri.

– Kada je važnost utakmice velika, sve ostalo mora da prati tu važnost. Visok nivo energije, velika staloženost, veoma visok nivo koncentracije…Svaki posed lopte će biti važan i svaki detalj će se računati. Pred nama je veliki izazov i ja imam jednu želju: da moji igrači prihvate taj izazov – poručio je Trinkijeri.

Darušafaka je u Istanbulu uspela da potpuno odseče Voldena, natera Trinkijerija da u Jaramazu prepozna alternativnog organizatora igre, što je za posledicu imalo čak 15 izgubljenih lopti. Posebno loši bili su Birčević i Tomas, krilni centri koji bi večeras trebalo da budu daleko konkretniji i precizniji sa distance.

– Utakmica koju smo pre nedelju dana odigrali proitv Darušafake jeste prava ilustracija toga kakav nas meč očekuje večeras. Pred nama je duel u kojem moramo da prikažemo našu najbolju igru ukoliko želimo da dođemo do cilja. Neće biti nimalo lako, ali verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu pred našim navijačima – istakao je Birčević.

Reding teže povređen

Redži Reding je propustio poslednje četiri utakmice Partizana i s obzirom na zdravstveno stanje u kojem se nalazi, pitanje je kada će se vratiti. Iskusni Amerikanac, koji je bio želja Partizana i prošle sezone, doživeo je rupturu grudnog mišića i prema nekim prognozama, moguće je da ga očekuje višemesečni oporavak. U tom slučaju, Partizan bi mogao da ostane bez važnog igrača u spoljnoj liniji do kraja takmičarske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari