Pobeda za priključak 1Foto: STARSPORT

Najbolji mladi fudbaleri Srbije uspešno su obavili polovinu posla u novembarskoj rundi kvalifikacija za prvenstvo Evrope za igrače do 21. godine, ali očekivana goleada protiv Estonije (6:0) imaće poentu jedino ako se „orlići“ večeras, punom merom, revanširaju klasićima iz Rusije za poraz u njihovom prvom susretu (0:1).

U suprotnom, ekipa selektora Ilije Stolice potpuno će izgubiti korak sa vodećim tandemom Grupe 5 – pomenutom selekcijom nekadašnje sovjetske republike (11 bodova) i Poljskom (10), jer već previše zaostaje za njima (7).

– Momci zrače optimizmom, svesni svog kvaliteta još više nego pre ubedljive pobede nad protivnikom sa samo jednim porazom pre našeg susreta. Postoje svi preduslovi da odigramo još jednu odličnu utakmicu – i mladi stručnjak sa klupe U-21 reprezentacije nada se srećnom epilogu novih 90 minuta borbe sa mladim „baćuškama“.

Pre nešto više od dva meseca, na Mordovija areni u Saransku, Kušaev, Šalov, Raskazov, Kalugin i ostali imali su veći posed lopte i više šuteva u okvir gola, a defanzivac moskovskog CSKA Igor Divjev je već u 20. minutu doneo domaćinu bitne bodove, čiju je odbranu olakšalo isključenje Ivana Ilića u ranoj fazi drugog poluvremena (59). U međuvremenu je promenjen strateg „orlića“, a posle smene Nenada Milovanovića dvojica Pavlovića, Joveljić, Vlahović, Tedić i društvo dobili su Bugarsku na njenom terenu (0:1), tim rezultatom izgubili od Poljske u gostima i prošlog petka glatko odneli ceo „plen“ iz duela sa nedostojnim Estoncima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari