Pobeda želja, ne i moranje 1Foto: Starsport

Unutrašnji monolozi i potajna nadanja prerasli su vremenom u šaputanja, a kako se prva faza Evrolige približava kraju, tema vezana za plasman u četvrtfinale postala je važna tačka dnevnog reda.

Crvena zvezda večeras dočekuje košarkaše Bamberga (19.00), možda i najmaleroznije, čiji skor i odsustvo svake nade da je prolaz u Top 8 moguć, nisu u dosluhu sa kvalitetom tima.

Bavarci su u čak sedam navrata poraženi na jedan posed lopte, što govori o nedostatku sreće, koncentracije ali i vođe tima koji bi individualnim kvalitetima umeo da iskreira poslednji poen. Upravo ta činjenica poziva na oprez trenera Radonjića, bez obzira na seriju od čak šest poraza večerašnjeg rivala na poslednjih sedam mečeva. Bamberg je, uzgred, među najlošijim timovima u Evroligi kada je reč o gostovanjima, poražen je u čak 10 navrata pobedivši samo Makabi i Galatasaraj.

– Ako gledamo koje su mečeve mogli da dobiju, onda dolazimo do zaključka da je trebalo da budu daleko iznad trenutne pozicije. Ne gledamo samo kvalitet koji poseduju, već i igre koje pokazuju… Utakmice moraju da se dobiju dobrom igrom svih 40 minuta – naglasio je trener Radonjić.

Iz predočenog, uvertira večerašnjeg meča asocira na onu od pre duela sa Žalgirisom u Beogradu. Trener Radonjić ni ne pomišlja na bilo kakav imperativ, forma njegovih izabranika nije na optimumu, tako da je više razloga za krajnji oprez, nego za prenaglašeni optimizam. Broj onih koji su povređeni i roviti nadmašuje „cifru“ koja je podnošljiva za sistem igre crveno-belih u kome odsustvo jednog šrafa predstavlja pretnju po celu konstrukciju.

– Pred Žalgiris se takođe smatralo da bi bilo realno da dobijemo, a slavili su oni, mnogo boljom igrom od nas. S obzirom na sve urađeno, imamo dobar položaj i smatram da ništa ne moramo. Želimo, sve ćemo dati od sebe da dobijemo, ali ima puno razloga da ne mora. Puno – upozorio je zvezdašku javnost prvi čovek struke crveno-belih.

Jović i Gudurić u pogonu

Stefan Jović (leđa) i Marko Gudurić (koleno) propustili su poslednji meč protiv Olimpije u ABA ligi. Nemanja Dangubić sigurno neće igrati večeras, dok će pomenuta dvojica biti u sastavu. “ Videćemo koliko će oni realno moći da pomognu. Dangubić je počeo sa nešto jačim treninzima, pa bismo za desetak dana mogli da ga očekujemo u timu“, istakao je Radonjić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari