"Pobesneli" Džejms Harden 1Foto: EPA-EFE/GEORGE FREY

Sve što je imala da pokaže, Minesota je izgleda uradila u trećem, odnosno prvom meču plej-ofa na svom terenu.

Vulvsi su tada uspeli da zabeleže prvu pobedu u doigravanju još od 2004. godine, međutim stečeni entuzijazam nisu „oplemenili“ novim trijumfom. Sa brejkom u džepu, Hjuston se vratio u Teksas, gde će imati priliku da na narednom meču obezbedi prolaz u polufinale Zapada – 100:119. U sličnoj situaciji su i košarkaši Jute, s tim da će nakon pobede i u četvrtom meču u Solt Lejk Sitiju, pokušati da eleminišu Oklahomu na njenom terenu – 113:96.

Ostavljen na cedilu, zajedno sa Krisom Polom u trećem duelu, Džejms Harden obukao je dres Supermena u četvrtom meču i sa 22 poena u trećoj deonici praktično presudio Vulvsima. „Brada“ je meč završio sa 36 poena; verno ga je pratio Pol sa 25, dok je Gordon stao na 18. U odnosu na prethodni duel, prevagu je napravio odlični Klint Kapela (14 p, 17sk), koji se sjajno nadmetao sa Karl Entoni Taunsom (22p, 15sk), centrom željnog dokazivanja. Bivši student Kentakija ružno se poneo u trećoj utakmici, rugajući se „er-bolovima“ Hardena i zbog toga je surovo kažnjen. U redovima Vulvsa Nemanja Bjelica je za 16 minuta postigao sedam poena, dok je Džef Tig potpuno podbacio: ubacio je jedan šut iz igre iz sedam pokušaja i meč završio sa dva poena, skokom, pet asistencija i tri izgubljene lopte, a s njim na parketu ekipa je napravila 28 poena minusa, dva manje nego uz Viginsa koji je šutirao 1/5 za tri poena, a 5/14 iz igre.

– Moraću da pogledam ovo ponovo. Bilo smo, baš onako… vreli – prokomentarisao je Pol, dok je Kapela dodao: “ Jednom kad krenemo teško nas je zaustaviti.“

– Ima da ugasim to s*anje, videćete – rekao je Rasel Vestbruk nakon što je Riki Rubio zabeležio tripl-dabl u trećoj utakmici i doneo Juti Džez vođstvo od 2:1 u seriji i gorko se pokajao. Džezeri su još jedno „oduvali“ Tandere, pretvorivši oluju u povetarac; a kako i ne bi kada je trio superstarova Vestbruk – Džordž – Entoni zbirno za tri šutirao 2/18. Kandidat da na leto potpiše „maksimalu“ sa Oklahomom od 200 miliona dolara, Vestbruk je bio nemoćan u duelima sa Donovanom Mičelom, rukijem sa Lujvila. Bek koji je do koledža bio podjednako uspešan u bejzbolu i košarci završio je meč sa 33 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a s njim na parketu ekipa u kojoj i dalje radi naš trener Igor Kokoškov, napravila je 22 poena u plusu. Vestbruk jeste spustio Rubija ispod učinka od 26 poena, 11 skokova i deset asistencija iz treće utakmice, Španac je ovog puta imao „samo“ 13 poena, šest skokova i osam asistencija, ali je i takav bio „debelo“ u plusu – takođe 22 poena u utakmici u kojoj je domaći tim preuzeo vođstvo pred kraj druge četvrtine i potom ga samo uvećavao do kraja. Džordž (32 poena, 6 skokova, 6 izgubljenih lopti) i Entoni (11 p) su kraj meča presedeli na klupi.

– Cele godine želimo samo jedno, da kolektivnim nastupom stignemo do otvorenih šuteva. Nećete ih uvek pogoditi, ali morate ih uvek uzimati. Onda ćete i ubaciti neke. Pogodili smo par u pravom trenutku – rekao je trener „džezera“ Kvin Snajder, koji je između druge i treće utakmice serije podržao dugogodišnjeg asistenta Kokoškova u nameri da postane prvi trener Finiks Sansa.

 

Četvrtfinale plej-ofa

Istok

Toronto – Vašington        2:2

Boston – Milvoki               2:2

Klivlend – Indijana            2:2

Filadelfija – Majami          3:1

Zapad

Minesota – Hjuston         100:119, 1:3

Juta – Oklahoma               113:96, 3:1

Golden Stejt – San Antonio          3:1

Portland – Nju Orleans   0:4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari