Počinje masters u Parizu 1

Master u Parizu, turnir koji je Novak Đoković tri puta uzastopno osvojio, ove godine najavljuje se u svetlu borbe srpskog igrača i Endija Mareja za prvo mesto na ATP listi.

Britanac je osvajanjem trofeja u Beču, do koga je stigao pošto mu je prvo David Ferer predao polufinalni meč, a potom pobedivši Žoa Vilfreda Congu (6:3, 7:6), smanjio zaostatak za Đokovićem osvojivši novih 500 poena, a francuski masters, uz londonski finalni, donose mu šansu da po prvi put u karijeri postane najbolji igrač sveta.

Iako je Đoković prethodnih meseci sam isticao da mu prvo mesto više nije cilj i da jedino želi da ponovo uživa u igri, srpski teniser ne namerava da završi sezonu bez borbe.

– Još uvek nije gotovo. Predstoje veliki turniri u Parizu i Londonu. Pokušaću da se spremim za deo sezone u zatvorenom gde sam uvek u poslednjih nekoliko godina igrao dobro. Pokušaću da se popravim – rekao je Đoković. Na drugoj strani Endi Marej, koji ove godine igra najbolje u svojoj karijeri, pogotovo nakon što je obnovio saradnju sa Ivanom Lendlom, i ostavlja utisak sličan onome koji je pratio Đokovića prošle i u prvom delu ove sezone kada je delovao nezaustavljivo, pokušava da ublaži očekivanja da postane prvi igrač sveta.

– Novak Đoković je najbolji teniser na svetu. Mislim da veoma dugo nije izgubio meč u zatvorenom – rekao je Marej, koji je od aprila počeo da topi zaostatak za srpskim igračem. Prošle sezone Đoković je do treće titule u Parizu došao pobedivši upravo Škota, a ako ove godine ponovo podigne trofej u Francuskoj biće tek treći igrač koji je u istoj godini uspeo da osvoji i Frenč open i pariski masters. Prethodno je to pošlo za rukom samo Agasiju (1999) i Ilijeu Nastaseu (1973).

Đoković će u Parizu biti bez Borisa Bekera i Marijana Vajde, a u njegovom timu biće Španac Pepe Imas kao i kondicioni trener Gebhard Grič, fizio Lukas Benet, i brat Marko Đoković.

U prvom kolu, srpski igrač će kao nosilac biti slobodan, nakon čega ga očekuje pobednik susreta između Nikolasa Almagra i Žila Milera, tenisera koje je do sada uvek pobeđivao. U narednoj rundi, protivnik bi trebalo da mu bude Grigor Dimitrov, dok je osmina finala projektovana kao susret sa pobednikom meča David Gofan – Marin Čilić. U Novakovom delu žreba nalazi se i Stan Vavrinka, dok su na drugoj strani Endi Marej kao drugi nosilac, Miloš Raonić, Kei Nišikori, Tomaš Berdih….

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 3.748.925 evra.

Četvorica Srba u Parizu

Dušan Lajović plasirao se u glavni žreb mastersa u Parizu pošto je u drugom kolu kvalifikacija pobedio Maleka Žazirija 6:3, 6:4. U Francuskoj pored njega i Đokovića igraće i Nenad Zimonić u dublu, kao i Viktor Troicki, koji se na početku sreće sa Francuzem Adrijanom Manarinanom, dok bi naredni protivnik trebalo da mu bude Kei Nišikori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari