Pogubno igranje sa srpskim sportom

Da li dnevnopolitičkim odlukama vlast u Srbiji sportiste dovodi u samoizolaciju

Ostavite komentar


  1. Sportiste treba pustiti da se bave sportom i takmice nije bitno protiv koga.Pobede i idu dalje sto je sto puta bolje nego pobeci sa bojnog polja.Sporti se godinama pr ipremaju za pojedina takmicenja.Mozete zamisliti razocarenje kada ne mogu da se takmice,Aposebno sto nek sto je logicno potrze sportsku srecu za neku drugu reprezentaciju.I tako igrajuci opet se mogu sresti sa sp[ortistima kosova.Pa koja je razlika ako se bave pogotovo individualnim sportom.
    .

  2. Sve institucije ssu urušene,ostao je još sport.Kad završe se tim, neka ugase svetlo.Tuga.

  3. Није поигравање како експлицира наслов текста: нема међународног спорта без суверених држава. Још увек је то тако; вероватно, на велику жалост, поклоника глобализације.

  4. Neka se sportisti bune ako im ne odgovara da im političari uništavaju karijere. Ako neće da se bune, neka propadnu, ali nemoj da očekuju da drugi biju bitku umesto njih, a da se oni sklanjaju u stranu, da se ne bi zamerili političarima. Ili neka se bore za sebe ili neka propadnu.

  5. Svaka cast onima koji su ubedjeni da si pre svega ono sto radis umesto onoga sto jesi! Autor gornjeg teksta vrlo mudro izbegava celu poentu sporta i takmicenja. Sta li je to? Samopromocija? Decije igre u pesku? Zdrava razonoda? … A cemu onda sva ta razna, visoko istaknuta znamenja i imena zemalja, himne i zastave? Zasto se svi ne takmice bez ikakvih boja, nacionalnih obelezja i reprezentacija, da priupitamo Autora? Ako ne znas svoje ime i prezime ko si i sta si, do cega ti je stalo i sta je ono sa cim nema kompromisa, … sta si onda, … ‘sportista’, … ‘ljudsko bice’, … ‘bio-masa’?! Ili se to odnosi samo na nas?

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.