Pojačanja po ukusu Đukića 1Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana remizirali su bez golova sa poljskim Gornjikom u prvom test meču na pripremama na Kipru. Trener Miroslav Đukić je proverio dva različita tima u oba poluvremena.

U startnoj postavi našla su se poslednja dva pojačanja, vezisti Juri Vakulko i Đorđe Ivanović, koji se dobro snašao u ulozi plejmejkera tima.

Gornjik, treći tim poljskog šampionata, kontrolisao je ritam u prvih 20 minuta, ali se istakao golman crno-belih Jovičić. U ostatku prvog dela meča Partizan je dominirao i često pretio golu rivala, ali je golman Pavlovski bio odličan. Tri dobre šanse imao je Zoran Tošić, ali dva puta je izblokiran, dok mu je treći pokušaj iz slobodnog udarca zaustavio golman.

U drugom delu meča u crno-belom timu su mahom bili mlađi igrači, poput beka Luke Cucina, plejmejkera Armina Đerleka i napadača Đorđa Jovanovića. Đerlek je imao najbolju šansu za Partizan, ali je šutirao pored gola. Zbog povreda u timu Partizana nije bilo Sejdube Sume i Danila Pantića, a zbog bolesti Ognjena Ožegovića.

„Igrali smo dobro, agresivno, čvrsto. Bila je prava takmičarska utakmica, evropska. Zadovoljan sam trčanjem i načinom na koji smo držali loptu. Nedostajala nam je završnica… Treba nam još vremena, jer u ovom delu dominira fizička sprema“, rekao je Miroslav Đukić, koji je izrazio zadovoljstvo nastupom zimskih pojačanja Đorđa Ivanovića, Jurija Vakulka i Slobodana Uroševića, kao i mladih Cucina, Markovića, Nišića, Đerleka, Strahinje i Đorđa Jovanovića.

Sledeći test Partizan ima danas protiv Slovana iz Libereca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari