Poraz Olge Danilović od Ons Žaber na Rolan Garosu 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Srpska teniserka Olga Danilović doživela je poraz u trećem kolu Rolan Garosa od favorizovane Ons Žaber.

Sedma teniserka sveta slavila je posle preokreta 2:1 u setovima (4:6, 6:4, 6:2).

Trenutno 105. igračica sveta je fenomenalno započela meč, povela u setovima, a u drugom možda i bila bolja od protivnice, no nije imala snage i iskustva da meč reši u svoju korist maksimalnim rezultatom.

Meč je trajao 132 minuta, a Tunišanka je morala da pruži svoj maksimum kako bi savladala raspoloženu Danilovićevu.

U prvih sedam gemova nije viđen nijedan brejk. A onda je Olga došla do prvog brejka na meču i povela sa 5:3, međutim Žaber ju je ribrejknula i smanjila rezultat na 5:4.

Međutim, nije to pokolebalo Olgu. Odigrala je najbolji gem od početka meč, stigla do 0:40 i iskoristila prvu set loptu za velikih 1:0.

I drugi set je počeo dosta mirno. Ipak, prvi brejk je vižen u petom gemu, a napravila ga je Žaber.

Mogla je Olga da se vrati odmah u narednom maratonskom gemu. Imala je četiri brejk lopte, nijednu nije realizovala i Tunišanka je stigla do 4:2. Ono što nije uradila u šestom, Olga je uspela da uradi samo dva gema kasnije kada je izjednačila na 4:4.

Sada je Žaber odgovorila na pravi način. Ponovo uspeva da oduzme servis srpskoj igračici, u narednom gemu došla do 1:1 u setovima.

U trećem setu je Danilovićeva igrala dobro, ali je presudilo iskustvo Žaber da pobedu i plasman među 16 najboljih teniserki na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari