Poraz Srbije od Čilea u prijateljskoj utakmici 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Srbije doživeli su prvi poraz na pripremama u Austriji za Svetsko prvenstvo koje počinje za deset dana u Rusiji. Od „Orlova“ su bili bolji Čileanci rezultatom 1:0.

Selektor Srbije Mladen Krstajić pružio je priliku velikom broju fudbalera, pa su se tako u starnoj postavi našli debitant Nemanja Radonjić, Andrija Živković i Marko Grujić, a sa klupe su u drugom poluvremenu u igru ušli Nemanja Matić, Filip Kostić i Dušan Tadić.

Uz to, u „srcu“ odbrane štoperski tandem činili su Duško Tošić i dvadesetogodišnji Nikola Milenković, a po bokovima su bili standardni Aleksandar Kolarov i Antonio Rukavina, dok je na golu bio Vladimir Stojković.

Sa tako promešanim „kartama“ Srbija nije bila ni blizu svog nivoa i u prvih 45 minuta je samo dva puta zapretila, preko Radonjića i Kolarova, ali je mladom veznom fudbaleru šut odbranio Gabrijel Arias, dok je pokušaj beka Rome završio pored desne stative reprezentacije iz Južne Amerike.

U drugom poluvremenu igra Srbije je već bila nešto bolja, ali je uvek falio dobar i precizan udarac.

Pola sata pre kraja u igru je ušao i jedan od najtraženijih fudbalera sredine terena na svetu, Sergej Milinković-Savić, i sa njim je nastup reprezentacije bio znatno bolji, mada se vidi da i dalje nije najuigraniji sa Tadićem i Kostićem u fazi napada.

Za to vreme Čileanci su stvarali prlike, a dva puta je loptu „ispod“ prečke „vadio“ Vladimir Stojković i slao je u korner.

Napadač protivničke selekcije Anhelo Enrikes imao je dve stopostone šanse, ali je prvo sa tri, a onda i sa sedam metara šutirao pored gola Stojkovića, iako je bio sam u oba navrata.

I kada se činilo da će se utakmica završiti rezulatom 0:0, štoper Čilea Giljermo Maripan je sjajno iskoristio centaršut Hosea Bizame i glavom doneo pobedu svom timu.

Narednu i ujedno poslednju proveru pred odlazak u Rusiju, „Orlovi“ će imati u subotu, kada će takođe u Austriji odigrati prijateljski meč protiv Bolivije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari