Prvi cilj je ispunjen. Najbolji vatetrpolisti naše zemlje osvojili su prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi Svetske lige, koje im je omogućilo odlazak na finalni turnir ovog takmičenja (7-12. avgust) i dalo priliku da već iz prvog pokušaja izbore plasman na Olimpijske igre u Pekingu sledeće godine.

Prvi cilj je ispunjen. Najbolji vatetrpolisti naše zemlje osvojili su prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi Svetske lige, koje im je omogućilo odlazak na finalni turnir ovog takmičenja (7-12. avgust) i dalo priliku da već iz prvog pokušaja izbore plasman na Olimpijske igre u Pekingu sledeće godine. Posle maksimalne četiri pobede u Novom Sadu, odsustvima umornih ili povređenih startera (Vujasinović, Ikodinović, Filipović, Rađen), desetkovani evropski prvak u Peskari je ponovo bio bolji od Italije, Grčke i Nemačke, pa ih poraz od Crne Gore nije mogao skinuti sa vrha tabele i skrenuti sa zacrtanog puta na berlinski fajnal-ejt.

Od SAD do Kine

Osim Srbije i Nemačke (kao organizator turnira stekla pravo direktnog prolaza) u završnicu Svetske lige plasirale su se još reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Mađarske, Australije i Kanade. Osmi učesnik biće osvajač drugog mesta na turniru u Portugaleteu, za koji su se do sinoć borile Španija, Hrvatska, Rumunija i Rusija.

– Za sada guramo po planu. Nije bilo lako nadoknaditi odsustvo važnih igrača i stalno se boriti sa povredama, koje su nam se u serijama dešavale, ali bili smo jači od svih tih problema i snagom volje, velikog kvaliteta i rada uspeli da trijumfujemo u najjačoj kvalifikacionoj grupi. Prava iskušenja u borbi za olimpijsku vizu nam, međutim, tek predstoje. Do odlaska u Nemačku, moramo se pozabaviti uočenim slabostima u igri i učiniti sve da se igrači koji to mogu što pre oporave od povreda i bolesti – nema puno vremena za odmor i slavlje selektor plavih Dejan Udovičić, koji će sa svojim pulenima posle kraćeg boravka u Beogradu otići na mini pripreme u Crnu Goru.
U dogovoru sa tamošnjim vaterpolo savezom Šefik, Ćirić, Gocić i ostali pripremaće se u svojoj nekadašnjoj bazi Igalu od 28. jula do 1. avgusta, a ako usaglase termine dve reprezentacije odradiće i jedan zajednički trening.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari