Preko Liverpula do titule 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWELL

U iščekivanju konačne odluke Evropske fudbalske federacije o (ne)nastavljanju – Lige šampiona i Lige Evrope – ne prođe dan a da neki od evropskih medija ne lansira „provereno pouzdanu“ vest o scenariju i tajmingu privođenja kraja dva klupska UEFA takmičenja, a opštim spekulacijama juče se prključio i predsednik Ateltika Enrike Serezo.

Istina, ne deljenjem „proverenih informacija“ u javnosti već orginalnom idejom ili bolje reći pustom željom da se pomenuti madridski klub proglasi kontinentalnim šampionom u slučaju administrativnog kraja LŠ.

– Ako se zbog pandemije korona virusa Liga šampiona ne nastavi, Atletiko treba da bude proglašen za šampiona Evrope jer je eliminisao branioca trofeja – poručio je on, imajući na umu činjenicu da su baš njegovi crveno-beli izbacili Liverpul, tako što su posle 1:0 na svom „Vando Metropolitano“ trijumfovali i na „Enfildu“ (2:3).

Mada je  tog 11. marta  vodila sa 2:0 i imala u ruci plasman u četvrtfinale LŠ, ekipa Jirgena Klopa je potonula, a gosti sa Pirineja su skinuli „skalp“ braniocu „ušatog pehara“ i definitivno se posvetili osvajanju predugo čekane krune u Engleskoj.

– Preostalo je da se odigra još nekoliko mečeva osmine finala, četvrtfinale, polufinale i finale. Čuli smo da UEFA planira da sve te utakmice smesti u jedan grad. Razgovaralo se o Španiji, Portugalu… Još uvek se ništa ne zna. Moramo, međutim, da budemo svesni da, hipotetički, takmičenje možda i neće moći da se završi. U tom slučaju, mi treba da budemo proglašeni za šampione Evrope jer smo iz daljeg takmičenja eliminisali branioca trofeja – ponovio je prvi čovek madridskog kluba, koji je godinama u vrhu evropskog fudbala, ali nikako da se dokopa „ušatog pehara“.

Inače, UEFA bi 17. juna trebalo da donese konačnu odluku o završetku sezone, a do kraja takmičenja preostalo je da se odigraju četvrtfinalna, polufinalna i finalna faza, kao i četiri zaostale utakmice osmine finala: Juventus – Lion, Mančester siti – Real, Bajern – Čelsi i Barselona – Napoli.

Nezvanični plan je da se sezona završi tokom avgusta, odnosno kad bude stavljena tačka na nacionalna prvenstva, a za sada nema nikakvih nagoveštaja da bi takmičenje moglo da bude otkazano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari