Problemi sa VARenjem 1Foto: N1

Polufinalne utakmice su zaokružile poprilično lošu predstavu sudija na ovom prvenstvu. Smatram da je bilo sudija koje su više zaslužile da dobiju priliku u završnici.

Sudija Brih nas je uverio da može da vodi utakmicu i drugačije nego kako on to obično radi.

Kada su u pitanju timovi i igrači sa većom reputacijom, odlučuje se da toleriše prigovore i vrlo retko opominje igrače, tako da prelazi u drugu krajnost.

Sudija Makeli, kojeg prate kontroverzne odluke, i sada se potrudio da tako ostane. Odlučio je da jednu situaciju u prvom produžetku okarakteriše kao prekršaj za kazneni udarac nakon čega je VAR soba, na iznenađenje mnogih, potvrdila tu odluku.

Toliko je bilo očigledno da nije bilo prekršaja da sam očekivao da će VAR soba sama preinačiti odluku, ali su, u najmanju ruku, morali da pozovu glavnog sudiju da pregleda snimak.

Iako sam uveren da je VAR sistem potreban, svedoci smo kako se on ne koristi na pravi način. Čini mi se da je na ovoj utakmici zloupotrebljen kako bi opravdali sumnjivu odluku i sprecili Dance da se eventualno pobune protiv ovakve odluke. Sa nestrpljenjem očekujem sledeću sezone Super lige kako bih video kako će se implementirati VAR u našem prvenstvu.

Autor je bivši fudbalski sudija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari