Prognoza: Norveška će osvojiti najviše medalja na ZOI u Pekingu 2022. godine 1Foto: EPA-EFE/ FRANCK ROBICHON

Norveška će zauzeti prvo mesto na tabeli osvojenih medalja na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine, navodi se u prognozi kompanije koja obezbeđuje statističku analizu sportskih liga širom sveta.

Prema prognozi kompanije Grejsnot Sports (Gracenote Sports), Norveška će osvojiti ukupno 41 medalju, od kojih 25 zlatnih, na Zimskim olimpijskim igrama koje počinju 4. februara 2022. godine u Pekingu.

Očekuje se da će ekipa Rusije biti druga na tabeli po broju medalja – ukupno 34 od kojih šest zlatnih, a zatim sledi Nemačka sa 31 medaljom uz 12 zlatne, SAD sa 24 medalja uz 11 zlatnih i Holandija sa 21 medaljom od kojih sedam zlatnih.

Prema prognozi, među prvih 10 biće i Kanada, Švajcarska, Austrija, Francuska i Švedska, a posle njih biće Japan, Italija, Južna Koreja, Kina i Slovenija.

Kako se navodi u izveštaju, prognoza rezultata nikada nije laka, a posebno je nezgodno tokom pandemije korona virusa, zbog koje se odlažu ili otkazuju takmičenja i treninzi.

Nije poznato pod kojim imenom će se takmičiti ruski tim. Na prethodnim Igrama u Pjongčangu 2018. godine nastupili su pod imenom „Olimpijski sportisti iz Rusije“, zbog kazne zbog doping skandala na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine.

Grejsnot je predvido da će ruski takmičari u Prekingu osvojiti više medalja nego bilo koji prethodni ruski tim na Zimskim olimpijskim igrama.

Predviđa se da domaćin Igara Kina neće napredovati mnogo u odnosu na rezultate iz Pjongčanga, gde je osvojila osam medalja, od kojih dve zlatne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari