Prvi mečevi Evropskog prvenstva u košarci za juniore u Nišu postali “dobacivanje lopte”: Zbog nevremena prokišnjavale sportske hale 1Sportska hala Čair: Foto: V.Torović

Meč između Italije i Grčke na Evropskom prvenstvu u košarci za juniore bio je u prekidu duže od 40 minuta jer je prokišnjavao krov Sportske hale ”Čair” zbog jakog nevremena koje je sinoć pogodilo Niš, upozorila je Stranka slobode i pravde.

“Još veći skandal desio se u hali Osnovne škole ‘Miroslav Antić’, u kojoj je igrana utakmica između Italije i Poljske. Zbog loše klimatizacije, kondenzacije i prokišnjavanja mladi košarkaši Italije i Poljske poslednjih pet minuta meča samo su se dobacivali loptom kako ne bi rizikovali nove povrede”, naveli su u niškoj SSP.

U SSP su zbog “ovog skandala” zatražili ostavke direktorke SC “Čair” Branke Aranđelović i njenih saradnika koji su učestvovali u organizaciji Evropskog prvenstva, kao i odgovornih u “gradskim upravama koji punih 11 godina nisu bili u stanju da saniraju krov hale”.

Grad Niš je, inače, od 22. do 30. jula domaćin FIBA prvenstva Evrope za košarkaše do 18 godina, a takmičenje se održava u hali “Čair” i u hali škole “Miroslav Antić”.

“Ovo je isključiva sramota aktuelne gradske vlasti i njenih kadrovskih rešenja, a ne građana Niša. Gradonačelnica je u maju izjavila kako će Niš biti spreman da ugosti mlade košarkaše, a evo ceo svet je video koliko je spreman”, rekli su oni.

U toj stranci su dodali da “zahvaljujući nesposobnosti gradske vlasti, ceo Sportski centar “Čair”- stadion, hala, bazen, klizalište, kao i sport u Nišu sve više propadaju” i upitali “zašto za 11 godina vlasti, sem praznih obećanja, ništa nije urađeno na razvoju sportske infrastrukture”.

Ovo nije prvi put da neka košarkaška utakmica u Nišu bude prekinuta jer se pre tačno godinu dana meč košarkaških reprezentacija Srbije i Belgije igrao dva dana, pošto je prvog dana nestalo svetlo u hali.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari