Prvo pojačanje Crvene zvezde: Kangva potpisao do 2026. 1

Ono što je najavljeno, učinjeno je u ekspresno kratkom roku u Ljutice Bogdana. King Kangva poptisao je ugovor sa Crvenom zvezdom do 2026. i time postao prvo pojačanje crveno-belih u letnjem prelaznom roku.

Kangva je potpisao ugovor do leta 2026. godine i trebalo bi da predstavlja dragoceno pojačanje za sastav Dejana Stankovića na putu ka plasmanu u Ligu šampiona.

„Srećan i uzbuđen sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu i što ću imati priliku da igram u Beogradu. Jedva čekam da se vidimo“, poručio je Kangva koji se nalazi u kampu reprezentacije Zambije, posle čega će stići u Beograd.

Mladi vezista iz Zambije rođen je 1999. godine u Kasami, Prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu – Hepi Hartsu, posle čega se otisnuo u Evropu, preciznije u Hapoel Ber Ševu.

Vratio se potom u otadžbinu i zaigrao za Bidkon. Poslednje tri godine nastupao je za Arsenal iz Tule koji je do kraja ove sezone vodio Miodrag Božović.

Ove sezone reprezentativac Zambije je odigrao 19 utakmica u Premijer ligi Rusije, postigao je četiri, a namestio pet golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari