PSŽ i Roma bolji od Junajteda i Porta u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ ETTORE FERRARI

Fudbaleri PSŽ i Rome zabeležili su pobede u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

„Sveci“ su kao gosti slavili sa 2:0 na „Old Trafordu“ protiv Mančester junajteda, dok je Roma na svom „Olimpiku“ savladala Porto sa 2:1.

Utakmica u Mančesteru opravdala je epitet jednog od derbija ove runde takmičenja, dok smo u Rimu gledali odličnu partiju Rome koja je tek u drugom poluvremenu „slomila“ otpor portugalske ekipe.

Uoči večerašnjeg duela trener Parižana Tomas Tuhel susreo se sa brojnim problemima oko sastavljanja ekipe, budući da nije mogao da računa na povređene Nejmara i Edinsona Kavanija, pa su u napadu veliki posao obavili Anhel Di Maria i Kilijan Mbape.

Junajted je predvođen sjajnim stručnjakom Ole Gunarom Solskjerom pokušao da nastavi niz utakmica bez poraza pošto su od prethodnih 12 utakmica na čak 11 slavili dok su samo protiv Barnlija u Premijer ligi remizirali (2:2), ali jednostavno i protiv vidno oslabljenog protivnika nisu mogli više od časnog poraza pred svojim navijačima.

U prvom poluvremenu gledali smo „atomski“ fudbal na obe strane, bez velikih šansi, ali sa konkretnom igrom između dva šesnaesterca, a često su igrači bili i oštriji u startovima nego što bi i inače smeli da budu, pa je glavni arbitar meča Danijele Orsato čak pet puta vadio žuti karton iz svog džepa.

U drugom poluvremenu videli smo sličnu igru dva tima, a prelomni momenat desio se u 53. minutu kada je nakon jednog kornera Anhela Di Marije najsnalažljiviji u protivničkom šesnaestercu bio štoper Presnel Kipembe, te je sa pet metara poslao loptu pod prečku gola Davida De Hee.

Nakon samo osam minuta igre usledila je munjevita kontra Parižana, Anhel Di Maria se izvukao na levi bok, poslao oštru loptu u peterac Junajteda po zemlji, a na nju je natrčao Kilijan Mbape i lako je smestio u mrežu.

Nakon tog pogotka Parižani su bili daleko bolji rival na terenu, a golman domaćeg tima je „skinuo“ i zicer Mbapeu u situaciji „jedan na jedan“, samo pet minuta nakon drugog primljenog gola.

Do kraja meča svoje prilike da se upišu u strelce imali su i Huan Bernat i Dani Alveš, ali je Bernatov udarac sa boka odbranio De Hea, dok je loptu Alveša u korner skrenuo Markus Rašford.

Na samom kraju susreta isključen je bio Pol Pogba, zbog dobijenog drugog žutog kartona.

U drugom meču večeri „Rimskoj vučici“ je bilo potrebno tačno 70 minuta da „slomi“ otpor Porta. Učinio je to mladi Nikolo Zaniolo na fenomenalnu asistenciju Edina Džeka, a samo šest minuta kasnije isti tandem je još jednom bacio u delirijum Romine navijače, za u tom trenutku velikih 2:0 na semaforu.

Ipak, Adrijan je postigao utešni pogodak deset minuta pre kraja meča i tako ostavio svoj tim i dalje „u igri“ kada je reč o plasmanu u narednu fazu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari