Put do Poljske vodi preko baraža 1Foto: Starsport

Mladi fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno 1:1 (0:1) u Firenci sa vršnjacima iz Italije i tako izgubili sve šanse da osvajanjem prvog mesta u grupi izbore direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2017. u Poljskoj.

Tri kola pre kraja, „orlići“ imaju 14 bodova, a drugoplasirana Slovenija bod više. Naša selekcija već u utorak igra sa Republikom Irskom u Novom Sadu, sledi gostovanje u Irskoj, a Slovenci igraju u Litvaniji. U poslednjem kolu (11. oktobar) igra se možda i odlučujuća utakmica za drugo mesto Srbija Slovenija. Od devet drugoplasiranih u grupama samo četiri najbolje igraju baraž za dva mesta u završnici EP do 21 godine.

Selekcija Srbije igrala je prilično sigurno u prvom delu. Zatvorili su sve prilaze Italijanima i strpljivo čekali svoju šansu. Gol za „orliće“ postigao je desni bek Milan Gajić u 33. minutu, na asistenciju Sergeja Milinković Savića, prekomandovanog u mladi selekciju iz „A“ tima! Defanzivac Bordoa iskoristio je dodavanje veziste Lacija i savladao Alesija Kranja. Očekivala se još mirnija igra u nastavku, Italijani su pojačali tempo ali nisu uspeli da stvaraju šanse. Jedna nesmotrenost ipak je koštala izabrani Tomislava Sivića, ke Golman „orlića“ Vanja Milinković Savić faulirao je napadača Italije Lorenca Rosetija, a sudija iz Španije odmah je pokazao rukom na belu tačku, i žutim kartonom kaznio Savića. Precizan sa bele tačke bio je Alberto Ćeri, napadač Juventusa koji je trenutno pozajmljen drugoligašu Spalu.

U 61. minutu Dejan Dražić ušao je umesto Dejana Melega, a u 67. Uroš Đurđevića umesto Aleksandra Čavrića, ali to nije donelo promenu rezultata. Poslednji uvedeni rezervista, Nemanja Mihajlović, stvorio je pet minuta pre kraja odličnu šansu defanzivcu Darku Laziću, koji je šutirao glavom, ali su Italijani reagovali na metar od crte i „izvadili“ loptu iz mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari