Rad po istom sistemu 1Foto: KK Crvena zvezda

Tim Crvene zvezde u skoro potpuno izmenjenom sastavu i pod vođstvom novog trenera Dušana Alimpijevića imao je prvi trening u sezoni 2017/2018. u dvorani Aleksandar Nikolić.

Iako među crveno-belima više nema Stefana Jovića, Marka Simonovića, Marka Gudurića, Čarlsa Dženkinsa… novi strateg Dušan Alimpijević istakao je da predstojeća sezona neće biti novi početak već nastavak rada po sistemu koji godinama funkcioniše na način koji donosi trofeje i predstavlja respektabilan tim na nivou Evrolige.

– Crvena zvezda ne kreće ispočetka, ovo nije nov početak, već nov ciklus sa mladim igračima, kojima će trebati vremena da dosegnu formu. Igrači su zaista u zavidnoj fizičkoj formi za ovaj period godine. Prve reakcije su pozitivne, sve ide po planu… Glavni, najteži posao je bilo povećavanje baze srpskih igrača. Mislim da smo to uradili jako dobro. Od stranih pojačanja, tu je Džejms Feldin i u zavisnosti od potreba tima ćemo videti koliko će još pojačanja biti. Neće biti manje od dva i više od tri –  rekao je Alimpijević dodajući da timu najviše trebaju igrači na pozicijama pleja i centra.

Bivši trener FMP istakao je da od Zvezde uvek postoje najveća moguća očekivanja, te da je pritisak na njegov tim deo posla, a da će prioritet naredne sezone biti ponavljanje uspeha u regionalnom takmičenju.

– Naš prioritet jeste ABA liga, zbog težine i značaja, odnosno plasmana u Evroligu, zatim nacionalno prvenstvo i kup. Naravno, u Evroligi, što navijače Zvezde i najviše interesuje, sigurno ćemo u narednom periodu imati motiva da budemo što bolji i da u svakoj utakmici budemo svesni značaja koji ima Crvena zvezda – zaključio je Alimpijević.

Tim Crvene zvezde za sada čine Petar Rakićević, Nikola Radičević, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Marko Kešelj, Nemanja Dangubić, Stefan Lazarević, Boriša Simanić, Stefan Janković, Nikola Jovanović, Dragan Apić i Milko Bjelica. Na prvom treningu nisu bili članovi reprezentacije Srbije Branko Lazić i tim menadžer Nebojša Ilić, kao i pojačanje Džejms Feldin, koji će se priključiti u kasnijoj fazi priprema.

Partizan startuje sa četvoricom igrača

I košarkaši Partizana sinoć su počeli pripreme ali samo sa četvoricom igrača. Za sada trener Muta Nikolić na raspolaganju ima Vanju Marinkovića, Mihajla Andrića, Nikolu Tanaskovića, i Slobodana Jovanovića, s tim što se nagađa da bi Marinković mogao uskoro da ostavi crno-beli dres iza sebe i pređe u Baskoniju. Ekipi će se krajem nedelje pridružiti Amerikanci Ijan Bejker i Džejmi Skin, kao i centar Obrad Tomić koji ima reprezentativnih obaveza sa BiH. U timu sledeće sezone najverovatnije neće biti ni Novice Veličkovića, kao ni Đorđa Majstorovića i Miloša Koprivice. Partizan, koji još uvek nema predsednika, prema rečima sportskog direktora Dragana Todorića funkcioniše bez novca, novi problem je dug prema Edi Muriću od 150.000 evra koji mora biti isplaćen kako bi se izbegla blokada FIBA, a što se tiče novih pojačanja pominje se trenutno samo jedno – Ismet Sejfić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari