Radnički i dalje u igri 1

Na više od 40 stepeni u Tel Avivu fudbaleri Radničkog uspeli su da podnošljivim porazom sačuvaju nadu da za nedelju dana na prepunom Čairu mogu nadoknaditi zaostatak od dva gola – 2:0 (0:0).

Makabi je u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope trijumfovao golovima islandskog napadača Kjartansona u drugom poluvremenu, tako da će u revanšu u Nišu obe ekipe imati brojne razloge da taktičkim manevrima trenera Vladimira Ivića, odnosno Nenada Lalatovića ostvare zacrtano, jer u teoriji još ništa nije rešeno.

Bez četvorice startera, Radnički je u Tel Avivu zaigrao sa idejom da obezbedi prilaze svom golu po bokovima i spreči brzu tranzicju rivala; shodno tome rešenja u napadu uglavnom je tražio u kontri preko mladog Mrkića, odnosno Stanisavljevića po desnoj strani.

Uprkos brojnim greškama u prvom pasu i prilikom iznošenja lopte iz svog šesnaesterca, Nišlije su sve do 50. minuta vladale situacijom na terenu. Ipak, nepažnja Pankova prilikom protivničkog pasa kroz sredinu prouzrokovala je zicer za Kjartansona, a napadač sa Islanda je vešto iskoristio i lošu reakciju golmana Živkovića, koji je umesto rukama, ugao pokušao da skrati nogama. Makabi je sve vreme napadao; na velikoj vrućini Nišlije su osetno gubile dah kako se utakmica približavala kraju, što je delom i bio razlog nesmotrenosti Todorovskog koji je u 69. skrivio penal koji je pomenuti Kjartanson znalački iskoristio. Rajković praktično do kraja meča nije imao nijednu intervenciju, srpski golman u dresu Makabija statirao je sve vreme, što je bio i najbolji pokazatelj odnosa snaga na meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari