Rafa Benitez dobio otkaz u Selti 1Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Loša serija rezultata koju ima Selta iz Viga uticala je na čuvenog trenera Rafu Beniteza, čiju je smenu klub iz Viga obelodanio u kratkom saopštenju istakavši da „tim nije postigao očekivane rezultate“.

Tim iz Galicije je u nedelju poražen na stadionu „Santijago Bernabeu“ sa 4-0 i nalazi se na samo dva boda od zone ispadanja.

„Rafa Benitez i njegov trenerski štab napuštaju Seltu nakon osam meseci apsolutne posvećenosti, ali i nakon što tim nije postigao rezultate koje je klub očekivao uoči sezone“, istakli su u saopštenju iz samog kluba.

„Klub želi da Rafi Benitezu i njegovim pomoćnicima izrazi najiskreniju zahvalnost na angažovanju, poštenju i profesionalizmu koji su pokazali od dolaska i neumornom radu u koji smo svi imali prilike da se uverimo. Selta im ovim putem takođe želi sreću i uspeh u budućnosti“, naveli su oni.

Rafa Benitez je prošlog leta potpisao ugovor na tri sezone i uvek je insistirao na tome da je uprkos lošim rezultatima projekat na „Balaidosu“ dugoročan.

Međutim, loša situacija u timu primorala je klub da okrene drugu stranicu lista, a u narednih nekoliko sati mogla bi da bude ozvaničena i zamena rođenog Madriđanina.

Bivši trener Liverpula je deveti trener u La Ligi koji je dobio otkaz u dosadašnjem toku sezone nakon Hose Luisa Mendilibara i Dijega Alonsa u Sevilji, te Kikeu Setjenu i Paketi u Viljarealu, Visenteu Morenu u Almeriji, Paku Lopezu u Granadi, Serhiju Gonzalesu u Kadizu i te Francisku u Rajo Valjekanu, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari