Rafael Nadal napada i Vimbldon 1foto EPA-EFE/YOAN VALAT

Prečesto je Rafael Nadal pričao o svojoj povredi stopala, pa i tokom Rolan Garosa, da se zaista stekao utisak da mu je karijera ugrožena u meri da je upitan njegov dalji nastup do kraja sezone. Ipak, način na koji je odigrao završnicu drugog grend slema u sezoni, kao i ubedljiv trijumf nad Kasperom Rudom (3-0) težine 14. pehara u Parizu, odnosno 22. grend slema ukupno pokazao je da Španac, ne samo što može da igra na vrhunskom nivou, nego je sposoban da mentalno nadjača zdravstvene probleme. Uostalom, neposredno nakon osvojenog pehara u prestonici Francuske, Nadal je poručio da ide na titulu na Vimbldonu.

Bol u stopalu, kost koja odumire, nerv koji pritiska i koji mora svakodnevno da se umrtvi injekcijom bili su opisi stanja stopala Rafaela Nadala tokom turnira u Parizu. Španac se nije previše obazirao na takve konstatacije, nijednu nije potvrdio niti demantovao, ali je posle 14. titule u Parizu poručio da će pokušati da osvoji i Vimbldon.

„Vimbldon nije turnir koji bih želeo da propustim. Ići ću da igram ako mi telo to dozvoli“, naveo je Nadal.

Iako se na travi ne oseća baš komforno, u karijeri je osovjio dva Vimbldona 2008. i 2010. godine. Tim Henman, jedan od najvećih britanskih tenisera, koji nije uspeo, u brojnim pokušajima, da osvoji Vimbldon, smatra da u zavisnosti od stanja stopala, Španac ima velike šanse da bude najbolji i u Londonu.

„Ako je Nadal zdrav, a veliko je pitanje u kakvom mu je stanju stopalo, da li može da osvoji Vimbldon? Apsolutno da i to je neverovatno uzbudljivo. Ne zaboravimo da je prvo osvojio Australijan open i sad možemo da pričamo o šansama da osvoji Grend slem. Siguran sam da će ga to motivisati da nastavi“, razmišljanja je Henman.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari