Real progutan u grotlu "Pionira" 1

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su madridski Real (82:70) u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ u okviru 14. kola Evrolige.

Pred nešto manje od šest i po hiljada gledalaca, srpski šampion je lakše nego što se moglo naslutiti zabeležio drugu uzstopnu pobedu protiv kraljevskog kluba na domaćem terenu, a ukupno šestu u dosadašnjem toku najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Real nije isti tim kada igra u nekadašnjem „Pioniru“ i van njega. Kao i novembra prošle godine, tako su i sinoć košarkaši devetostrukog šampiona Evrope morali da polože oružje pred izuzetno razigranom četom Dejana Radonjića. Zvezda je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisala zbivanja na terenu, rešavala svaku od četvrtina u svoju korist spuštajući Real na svega sedamdeset postignutih peona što je izuzetna retkost kada je reč o izabranicima Pabla Lasa (jedino protiv Darušafake ubacili manje – 68).

 

Real progutan u grotlu "Pionira" 2

Dobro poznat recept beogradskog tima u duelima protiv finansijski i igrački kvalitetnijeg sastava oličen u besprekornoj igri u odbrani uticao je na to da košarkaši Reala pruže jednu od lošijih partija ove sezone. Premda je indikativna nešto slabija forma „kraljevića“ na gostujućim terenima u Evroligi budući da su nedavno poraženi protiv Darušafake i Fenerbahčea na strani, ne sme se zanemariti veličanstvena igra Zvezdinih košarkaša u polju.

Marko Simonović je ponovo imao svoje veče. Reprezentativac Srbije je bio najefikasniji u redovima regionalnog i srpskog prvaka sa ubačenih 20 poena uz tri pogođene trojke što ga je vinulo i u igrača utakmice. Sa dvocifrenim učinkom prate ga Marko Gudurić sa 12, odnosno Stefan Jović i Ognjen Kuzmića sa po 11 poena. Osim poenterskog učinka, potonja dva igrača su se istakla i u svojim najvažnijim segmentima igre. Reprezentativni plejmejker je imao šest asitencija, dok je bivša centar Panatinaikosa imao osam uhvaćenih lopti.
Jedini košarakaš koji je koliko toliko uspevao da održi pristojan rezultatski minus u redovima gostiju bio je Džeferi Tejlor sa postignutih 25 poena, od kojih je čak 21 završilo šutem iza linije 6,75. Od ostalih igrača španskog kluba jedino je vredan spomena učinak Serhija LJulja koji je ima 12 poena uz pet asistencija i četiri skoka, ali bez ubačene trojke iz čak šest pokušaja. Drejper, Ajon i Randolf ostvarili su skroman učinak upkos velikoj minutaži, dok je mladi Luka Dončić morao ranije da napusti igru zbog povrede.

Narednog četvrtka na kraju prvog kruga takmičenja, Zvezda će ugostiti evropskog šampiona CSKA, dok Real čeka težak meč u Istanbulu protiv Efesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari