Rekord u plavoj foliji 1Foto: Starsport

Košarkaši Partizana su porazom od Igokee ostavili na tacni večitom rivalu da praktično bira sa kime želi da se sastane u polufinalu plej-ofa regionalnog takmičenja.

Crvena zvezda večeras u Hali „Aleksandar Nikolić“ (21.00) trijumfom protiv Budućnosti može da upakuje rekord regularnog dela ABA lige u plavu foliju i da time dobije režisersku ulogu u pomenutom serijalu protiv istog protivnika. Ukoliko se kojim slučajem zagrcne, u šta je zaista teško poverovati, u mečevima sa Partizanom odlučivala bi o plasmanu u finale.

Mogućnost da završe sezonu najboljim skorom od osnivanja regionalne lige 2001. godine nesumnjivo će doprineti tome da Mitrović i saigrači evroligaškim pristupom napadnu najslabije tačke košarkaša Budućnosti, koje se nalaze u centarskoj liniji. Za 16 godina postojanja nijedan tim regularni deo „Jadrana“ nije završio sa jednim porazom. Zvezda je izgubila samo večiti derbi početkom februara, prethodno izjednačivši sopstveni rekord od 20 „startnih“ pobeda.

– Budućnost je napravila ekipu za visok plasman, tu je puno dobrih mladih igrača, uz jedan ozbiljan broj iskusnih i vrlo kvalitetnih. Oni mogu da dobiju svakoga, a sa druge strane, pred ovaj meč nerealna su poređenja sa prvom utakmicom u Podgorici, tada je novi trener tek stigao… Mi pred ovaj meč imamo naše želje i prioritete: pod jedan, da pobedimo, drugo, da ispravimo elemente kako bi bio zadovoljan igrom. Što se nas tiče, naše pozicije su jasne – treneru Radonjiću još uvek je u mislima ubedljiv poraz u Madridu od Reala.

Možda je i meč u prestonici Španije ogolio sve mane srpskog i regionalnog šampiona, kojih je savršeno svestan stručnjak sa najviše pobeda u istoriji kluba. Real je na delu pokazao koliko je još rada pred momcima u crveno-belim dresovima, u svim segmentima igre, pogotovo u fazi tranzicije. Zvezda je predaleko od opcija u kojima se teren osvaja iz dva pasa, a realizacija završava sa centrima u kontranapadu. Svim stručnjacima koji su crveno-belima predviđali plasman na fajnal-for i sigurno mesto u četvrtfinalu, utakmica u Madridu pokazala je da bi eventualni prolaz u Top 8 bio iz „kategorije“ vanserijskih. Trener Radonjić, pred večerašnji meč, nema perspektivu napojenu kalkulacijama.

– I pored činjenice da smo i prvo mesto obezbedili mnogo ranije, odigraćemo najbolje što možemo u ovom trenutku. Naš cilj nije finale ABA lige, već smo kao prioritet na startu sezone naveli da želimo da osvojimo ovo takmičenje – jasan je trener Zvezde.

Povrede za nesanicu

Na listi rovitih i nedovoljno oporavljenih igrača od meča sa Realom nalazi se i kapiten Mitrović. Dangubić je još uvek u fazi vraćanja u sistem nakon oporavka od povrede tetive, dok je Jović i dalje u procesu oporavka i osposobljavanja da prevashodno trenira pod maksimalnim opterećenjem: “ Nemanja Dangubić je u procesu vraćanja na poziciju i mesto na kome je bio pre povrede, a to nije lako, Luka Mitrović je osetio bol u Madridu, nisam želeo ništa da rizikujem, situacija je sada mnogo bolja, dok sa Stefanom Jovićem moramo da razmišljamo sistematično, trening po trening… Svi ostali su zdravi i spremni za ovu utakmicu – naglasio je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari