Remi Partizana i Zvezde u 158. "večitom derbiju" 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 u 158. „večitom derbiju“, u okviru devetog kola Superlige.

Partizan je poveo preko Rikarda Gomeša u prvom poluvremenu, a izjednačio je Ričmond Boaći u 73. minutu susreta.

„Crno-beli“ su apsolutno bili bolji rival na meču, ali je Zvezda iskoristila jedinu pravu šansu i posle kornera zatresla mrežu Vladimira Stojkovića.

Utakmica je počela u veoma visokom ritmu koji su diktirali fudbaleri vicešampiona Srbije i več prvu priliku su stvorili u drugom minutu, kada centaršut Danila Pantića ne koristi Marko Janković, mada ni najbolje nije reagovao golman gostujuće ekipe Milan Borjan.

Ređali su se potom napadi Partizana, grešku štopera gostiju Srđana Babića koristi Janković i izlazi sam iskosa pred Borjana, ali šalje loptu daleko pored gola.

Nedugo zatim bek Nemanja Miletić šutira neprecizno sa 20 metara, a prvi šut gostiju pripada Goranu Čaušiću, ali on šalje loptu daleko iznad prečke gola Vladimira Stojkovića.

U 33. minutu Partizan dolazi do vođstva, jedan neprecizan pas Ričmonda Boaćija završava u nogama napadača Rikarda Gomeša, a on brzo reaguje i šutira pored Srđana Babića sa 25 metara, a lopta završava iza leđa nemoćnog Borjana.

Remi Partizana i Zvezde u 158. "večitom derbiju" 2
Foto: STARSPORT

Do poluvremena više nije bilo izglednih prilika, ali je drugi deo igre „otvorio“ danilo pantić sjajnim udarcem sa 30 metara, no lopta je udarila u prečku i daleko se odbila u polje.

I kada se činilo da će Partizan terensku inicjativu oličenu u golu Rikarda Gomeša pretvoriti u pobedu i nova tri boda, usledio je korner za Zvezdu i gol Ričmonda Boaćija.

Remi Partizana i Zvezde u 158. "večitom derbiju" 3
Foto: STARSPORT

Posle odličnog skoka u protivničkom šesnaestercu, Boaći je lako zahvatio loptu glavom, a iako je golman „crno-belih“ Vladimir Stojković intervenisao na gol liniji, glavni arbitar na meču Danilo Grujić je na asistenciju pomoćnika priznao gol jer je posle konsultacija utvrdio da je lopta ipak celim prečnikom bila u golu Partizana pre reakcije reprezentativca Srbije.

Do kraja meča Partizan je pokušavao da dođe do nove prednosti, ali u tome i nije uspeo, mada je najbolju priliku za to imao u nadoknadi vremena, ali je nakon sjajnog prodora po strani danilo Pantić šutirao, umesto da je loptu centrirao svojim saigračima u protivničkom kaznenom prostoru.

Ovim remijem Crvena zvezda je ostala na čelu Superlige sa 22 boda, ispred Partizana koji je sakupio dva boda manje. Zvezda uz to ima i jedan meč manje odigran od „večitog rivala“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari