Ronaldo tvrdi da mu Juventus duguje 20 miliona evra 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Kristijano Ronaldo zatražio je od Juventusa da mu isplati skoro 20 miliona evra na osnovu tajnog ugovora, prenosi italijanska „Gazeta delo sport“.

Portugalski reprezentativac pozvao se na dokument koji je potpisao sa Juventusom, u kojem je klub obećao svom bivšem fudbaleru 20 miliona evra, uprkos tome što je najavljivao smanjenje plata tokom vrhunca pandemije koronavirusa.

Igrači Juventusa nisu odustali od isplate punih plata tokom vrhunca pandemije u martu 2020. godine, ali je klub prijavio da su isplaćeni tri umesto četiri meseca nakon potpisivanja privatnih dokumenata sa klubom.

„Ronaldo je javno govorio da se složio sa smanjenjem plate, ali je u tajnosti potpisao ugovor koji mu garantuje ovaj iznos, čak i u slučaju da ode iz kluba. Ronaldo je tražio od advokata da provere situaciju i prouče finansijsko stanje Juventusa pre nego što je podneo zahtev“, navodi „Gazeta delo Sport“.

Fudbalski savez Italije pokrenuo je pre nekoliko dana istragu protiv čelnika Juventusa zbog sumnje da su vršili nelegalne isplate novca igračima 2020. i 2021. godine, tokom pandemije koronavirusa.

Uprava kluba, na čelu sa predsednikom Andreom Anjelijem, podnela je ostavku, a na mesto predsednika Juventusa postavljen je Đanluka Ferero.

Ronaldo je igrao za Juventus od 2018. do 2021. godine, a trenutno je slobodan igrač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.