Uoči treće trke ovogodišnje Formule 1 najbolje rezultate na treningu ostvarili su Niko Rozberg u Mercedesu i vozač Ferarija Felipe Masa. Rozberg je na prvom treningu bio najbrži sa vremenom 1:36.717, a iza sebe je ostavio timskog kolegu Luisa Hamiltona za skoro pola sekunde.

Treći je bio Mark Veber, a na četvrtom mestu završio je aktuelni šampion Sebastijan Fetel u Red Bulu. Njih su sledili Fernando Alonso u Ferariju, vozač Meklarena Dženson Baton, Masa i Adrijan Zutil u bolidu Fors Indije, a poslednja dva mesta među najboljih deset pripala su Romanu Grožanu i Polu di Resti.

Ipak, najbolje vreme dana upisao je Felipe Masa na drugom treningu 1:35.340 i tako sve iznenadio, pa mu je jedan od vodećih inženjera Ferarija preko radija poručio da nije vozio dobro već izvanredno. Masu su pratili Kimi Raikonen, Fernando Alonso i Niko Rozberg. Poslednji trening u Šangaju vozio se u subotu rano ujutru, dok su kvalifikacije na programu bile od 08.00. Trka za Veliku nagradu Kine voziće se u nedelju od 09.00. U generalnom plasmanu vozača vodeći je aktuelni šampion Sebastijan Fetel sa 40 bodova, Kimi Raikonen ima 31, a Mark Veber 26.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari