Ruši "Forum" da pravi novu dvoranu 1Foto: Beta/AP Photo/Chris Carlson

Stiv Balmer, vlasnik Los Anđeles Klipersa, kupio je napuštenu staru dvoranu gradskih rivala Lejkersa „Forum“ za 400 miliona dolara, s namerom da je sruši do temelja, I na tom mestu izgradi novu u koju će investirati milijardu dolara.

Balmer je prethodno punih šest godina pregovarao sa vlastima Los Anđelesa oko lokacije za izgradnju nove košarkaške dvorane, ali se nije došlo do obostrano prihvatljivog rešenja.

U pauzi NBA lige zbog pandemije rešio je da kupi kultno zdanje u predgrađu Los Anđelesa Inglvudu u kom su Lejkersi osvojili šest od ukupno 16 titula.

Na mestu dvorane koja je imala 18.000 mesta, biće po najavama Balmera izgrađena najmodenija hala u SAD. Do sezone 2021/22, kad bi trebalo da zaigraju pod „svojim krovom“, Klipersi će da dele „Stejpls centar“ sa slavnijim komšijama i hokejaškim timom L. A. Kingsa.

Balmer je postao vlasnik Klipersa 2014. godine za dve milijarde dolara. „Forbs“ procenjuje lično bogatstvo nekadašnjeg izvršnog direktora kompanije „Microsoft“ na oko 67 milijardi dolara. Koliko je ambiciozan, potvrdio je prošlog leta kada je za plate od 32,7 i 33,1 milion dolara po sezoni, doveo dva superstara – Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

U tri međusobna ligaška duela rivala iz L.A. ove sezone, Klipersi su dobili prva dva, a Lejkersi poslednji. Epilog sezone ova dva tima čekaju na prva dva mesta Zapadne konferencije, Lejkersi imaju 49-14, Klipersi 44-20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari