S Ludogorecom u mislima 1Foto:Starsport

Mada je pitanje kakav bi epilog imalo gostovanje na Malti da sudija nije poništio drugi, regularan gol Federika Falkonea.

 Valeta već posle pola sata prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona povela s 2:0, u Crvenoj zvezdi računaju da im je rezultatski preokret iz drugih 45 minuta odlična podloga, a razlika u kvalitetu i sigurno dobro ispunjen stadion u sutrašnjem revanšu garant preskakanja startne prepreke na trnovitom putu ka Ligi šampiona.

– Prvi meč nam je savršeno pokazao gde smo u odnosu na protivnika i šta nikako ne smemo sebi da dozvolimo u revanšu. Rekao bih da smo kvalitetniji od Valete, ali i da je to samo mrtvo slovo na papiru ako nemamo pristup, voljni momenat i koncentraciju kao u drugom poluvremenu na Malti.

Ovog puta moramo biti od početka do kraja ozbiljni i borbeni, što i navijači očekuju od nas. U tom slučaju ni nedovoljna uigranost ne može doći do izražaja, kao u prvom delu utakmice na Malti. Ovo je pogotovo važno zbog evropskih utakmica koje nam, verujem, tek dolaze ovog leta – objašnjava golman Damir Kahriman, koji nije ni oduševljen ni razočaran činjenicom da su crveno-beli za potencijalnog rivala u sledećoj rundi dobili bogati Ludogorec, a ne neki još jačili ili nešto slabiji tim.
U Razgradu, pak, nisu krili oduševljenje vestima iz Nionu. Ubeđeni da će njihova kolonija stranaca“, skuplja i iskusnija od Zvezdine, posle Partizana (dva puta) doći glave i drugom fudbalskom velikanu iz Srbije, kojeg su brojni Brazilci iz „lude šume“ jsenas glatko i ubedljivo dobili u prijateljskom meču u Bugarskoj (3:1).

– Iz kraćeg razgovora, tehničke prirode, s njihovim predstavnicima posle žreba stekao sam utisak da misle da su dobro prošli što su izvukli nas. I da će nas lako proći, ako su nas onda onako pobedili. Jesu duže na okupu i s više zajedničkih evropskih mečeva u nogama, ali mi smo tadašnji kombinovan sastav pojačali u ovom prelaznom roku. Ako odgovornom igrom prođemo Valetu čeka nas velika borba u trećem kolu – nikome unapred ne daje prednost Blažo Raosavljević, sportski direktor srpskog prvaka, koji je tokom vikenda uz dosta stresa i muke prošao najnoviju kontrolu Evropske fudbalske federacije.

I zbog toga pokvario odnose sa Sportskim društvom Crvena zvezda. Čelnici fudbalskog kluba javno su zamerili ostatku crveno-bele familije što je nedavnu uplatu od 500.000 evra iskoristila za namirivanje svojih obaveza i dugovanja umesto da je (prema dogovoru ili očekivanju) novac prosledila najvećem članu Zvezdine sportske porodice.

Falkone ostaje na Malti
Ekipi Miodraga Božovića mnogo toga ide na ruku u ovom revanšu. Igraju kod kuće, pred svojim navijačima željnih jedne evropske epizode crveno-belih duže od sezone kupanja, em im protivnik dolazi bez svog najboljeg fudbalera i prvog strelca ekipe Federika Falonea. Argentinski napadač zbog povrede zadnje lože nije završio ni prvi meč, a kako lečenje traje duže od dve nedelje neće ni doći s ekipom danas u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari