Sada idemo po Ligu šampiona 1Foto: STARSPORT

Kada vam svi protivnički igrači i njihov trener posle utakmice, listom, priznaju da ste bili bolji onda pobeda ispadne još zasluženija i draža, s tim što vaterpolisti Radničkog nisu bili kvalitetniji od Novog Beograda samo u toj majstorici finalne serije plej-ofa prvenstva nego u još dva duela ove prvenstvene sezone.

Od ostalih osam timova još više, pa su izgubili tek jedan od 18 mečeva, na početku Superlige, a na njenom kraju doneli prvu domaću šampionsku titulu u Kragujevac.

– Imali su i drugi kvalitetne igrače i trenere, ali nas je krasila odlična atmosfera. Ne samo timski duh nego gotovo porodične relacije, što je bila ogromna prednost u odnosu na konkurenciju. Pored toga, mnogo smo radili i rasli iz meča u meč. Na primer, to što smo se opekli u finalu Kupa i zasluženo poraženi od agresivnije i motivisanije Crvene zvezde naučilo nas je da ništa ne dolazi samo od sebe. Svesni da se moramo za sve izboriti, u nastavku vrlo zanimljive domaće sezone drugačije smo ulazili u duele. Otuda takva statistika – počinje priču za Danas golman Lazar Dobožanov, posebno srećan što je takmičarska 2020/2021. zaključena pred punim tribinama bazena u Kragujevcu.

Koliko su Rašović, Lukić, Toholj, Janković… i ostatak tima Uroša Stevanovića visoko podigli lestvicu potvrđuje je i to što je Radnički prvi srpski klub kom je pošlo za rukom da osvoji superjaku Regionalnu ligu, to što je zamalo ušao u Ligu šampiona i doplivao do četvrtfinala Evrokupa.

– Osvajanje Regionalne lige bilo je šok za ljude sa strane, ne i za nas, jer smo se od prvog treninga spremali za završni turnir. Zagreb je samo bilo veliko finale ili, bolje rečeno, jedno od finala, pošto smo se posle toga, sa puno samopouzdanja i sa istom ambicijom, okrenuli prvenstvu. Istina, imali smo ih i u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u Evrokupu, ali nam je nedostajalo malo sreće da odemo dalje. U prvom slučaju protiv novog prvaka Italije i učesnika tekućeg Fajnal-ejta LŠ, Breše, a u drugom protiv kasnijeg osvajača EK i mađarskog prvaka Solnoka.

Ponavljanje je majka uspeha, pa u Kragujevcu ne žele da žive na lovorikama.

– Sledeće sezone želimo da odbranimo trofeje i odemo korak dalje u Evropi. Ušli u Ligu šampiona direktno, na vajld kartu, o čemu se uveliko priča, ili preko bazena, probaćemo da uzmemo i to takmičenje. Sadašnji sastav će pretrpeti sitne izmene i dobiti novajlije. Bićemo još jači nego sada – najavljuje Dobožanov, zvanično najkorisniji akter završnice Regionalne lige, rešen i sam da ostane u klubu gde igrači imaju dovoljno termina za treninge, a isplate osnovnih zarada i premija ne kasne.

Između ostalog i zbog individualnog rasta za sledeći olimpijski ciklus, u kom se puno očekuje od povremenog reprezentativca poniklog u Bečeju, sa klupskim epizodama u Vojvodini, Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Ovosezonski učinak

Regionalna liga  titula

Superliga             titula

Kup Srbije           finale

Evrokup               četvrtfinale

Pro Rekova brza oluja

U uvodnom četvrtfinalnom susretu Lige šampiona, italijanski Pro Reko je kako to dolikuje jednom velikanu, lako i ubedljivo, savladao nejaki Hanover – 16:9, a naš reprezentativac Duša Mandić je sa dva gola učestvovao u „potapanju“ rivala iz Nemačke. Ferencvaroš je bio ubedljiv protiv Marseja 14:6. Jug protiv Breše i Olimpijakos sa Barselonetom igrali su sinoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari