Samo ostati neporažen 1Foto: Starsport

Eliminacija Ordabasija nije namirila međunarodne ambicije Čukaričkog, jer beogradski klub sada želi da preko Videotona ode u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Računica „brđana“ kaže da će preskakanje mađarskog protivnika biti izvodljivije ako ostanu na nogama večeras u Felčutu.

– Važno je da se vratimo neporaženi i s makar jednim postignutim golom. To će biti moguće ako budemo kompaktni i skoncentrisani od prvog do poslednjeg minuta. Ne bi smeli da nam se ponove greške i pad pažnje iz drugog poluvremena remija s Ordabasijem, u Kazahstanu, a morali bismo da izdržimo početni udar domaćina. Siguran sam da će nas dobra ekipa Videotona, kao pravi domaćin, odmah napasti – diktira recept za uspeh napadač srpskog kluba Ismael Beko Fofana, doveden ovog leta iz Partizana.

Dvostruki strelac u prošlom dvomeču, Asmir Kajević, ulogu favorita prepušta našem internacionalcu Danku Lazovića i njegovoj ekipi.

– Kvalitetniji su od Ordabasija, a kao domaćini će imati i vetar u leđa s tribina. Uz to su kompaktni, stabilni i organizovani. Jednom rečju, favoriti. Rekao bih blagi, jer i Čukarički ima svoje adute. Možemo ih iskoristiti samo ako uđemo maksimalno koncentrisani u težak duel s mađarskim timom – objašnjava prvotimac osvajača trećeg mesta u minuloj Superligi Srbije.

Vojvodina s Velšanima

Večeras će na teren i Vojvodina, koja će na svom „Karađorđu“ dočekati ekipu Konahsa iz Velsa, u drugoj rundi borbe za Ligu Evrope (20.00, RTV).

– Fizički su prilično jaki, ali smo mi u tehničkom smislu u prednosti. Verujem da ćemo na našem terenu, uz podršku navijača, moći da dođemo do povoljnog rezultata, što bi za nas predstavljala svaka pobeda bez primljenog gola. Ako to ostvarimo, smatram da bismo bili dosta blizu plasmana u treće kolo – kaže prvotimac „lala“ Darko Puškarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari