Šapić i Milanović ne nastavljaju saradnju, Igor nema komentar 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vaterpolo klub Novi Beograd ponovo u potrazi za novim trenerom.

Proslavljeni igrač i stručnjak, Igor Milanović, nije više šef stručnog štaba aktuelnog vicešampiona Evrope, a možda će već sledeće nedelje dobiti naslednika na klupi preko koje su prošle sezone prešla trojica domaćih trenera.

Superjaki i, za naše pojmove, vrlo skupi vaterpolo sastav iz najveće beogradske opštine u pohod na trofeje u svim takmičenjima krenuo je sa još jednim našim čuvenim reprezentativcem, ali je Vladimir Vujasinović u januaru podneo ostavku, zbog „ličnog nezadovoljstva ostvarenim rezultatima i neostvarenim sopstvenim očekivanjima“ u srpskim, regionalnim i međunardonim vodama.

„Kao neko ko je kao igrač, a i kao trener, uvek imao najviše sportske ciljeve, ne mogu da budem zadovoljan onim što je moja ekipa pokazala i što je u dosadašnjem toku takmičenja, na četiri fronta i ostvarila. Želim igračima i ekipi mnogo sreće u daljem toku sezone, a iskreno se nadam se da će ova moja ostavka uspeti da ih sve protrese i probudi iz stanja u koje su upali i iz kog im od srca želim, da što pre izadju. Joaa jednom se zahvaljujem svim igračima i stručnom čtabu na saradnji i želim im mnogo sreće i uspeha u daljem toku svih takmičenja“, oglasio se saopštenjem Vujasinović

Na njegovom mestu, kao zahvalno ali privremeno rešenje, promovisan je iskusni Dejan Jovović, međutim čovek zadužen za rad sa mlađim kategorima u klubu i nekada nacionalnom Sevezu, držao je komande prvog tima samo mesec dana.

„Vaterpolo klub Novi Beograd doneo je odluku da, umesto Vladimira Vujasinovića, za prvog trenera svog seniorskog tima postavi Dejana Jovovića, koji je poslednjih nekoliko meseci bio trener mlađih selekcija našeg kluba. Dejan Jovović je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio Partizan sa kojim je osvojio Len Trofej. Takođe, vodio je Crvenu Zvezdu, Radnički, turski Galatasaraj, grčki Vuljagmeni i mnoge druge evropske klubove. Bio je i selektor naše omladinske selekcije koja je bila dva puta prvak Evrope, a takođe je bio drugi trener našeg seniorskog nacionalnog tima, kada smo u Beogradu 2006. godine postali prvaci Evrope. Ponikao je u Partizanu i trenerskim poslom se bavi više od tri decenije“, tako je glasilo klupsko obrazloženje nove rokade.

Ipak, dobri rezultati nisu bili dovoljni da nastavi rad sa trofejnim asovima poput Dušana Mandića, braće Duška i Gojka Pijetlovića, Nikole Jakšića… pa je palicu morao da preda Milanoviću.

„Zahvaljujemo se Dejanu Jovoviću što nam je u jako teškom momentu pritekao u pomoć, ekipu probudio iz letargije i pomogao nam da na najbolji mogući način prevaziđemo period rezultatske krize u koju smo upali. Ostvario je nekoliko važnih evropskih pobeda i svima pokazao kakvim kvalitetom raspolaže naš tim. Jovović kao jedan od najiskusnijih i najboljih srpskih trenera, ostaje deo naše porodice i nastavlja u klubu da radi sa mlađim kategorijama, kao i do sada“, objasnio je zimus VK Novi Beograd.“

Sa Milanovićem je postignut dogovor da uradi sve što je u njegovoj moći da ekipa, posle poraza u finalu Kupa Srbije, osvoji svoj prvi naslov šampiona Srbije, trijumfuje u Regionalnoj ligi i završi kao najbolja na završnom turniru Evrolige, čiji je NB tehnički organizator. A da se na kraju sezone razmotri eventualni produžetak saradnje.

„Imamo vrhunske igrače, proslavljene reprezentativce, a od danas je sa nama jedan od najboljih vaterpolista svih vremena, i jedan od najtrofejnijih trenera. Igor Milanović je dva puta osvajao Ligu šampiona, a jedan od naših primarnih ciljeva je svakako osvajanje titule prvaka Evrope pored titula u domaćem porvenstvu i Jadranskoj ligi“, rekao je na promociji član najužeg rukovodstva Slavko Gak, a postignutim dogovorom bio je oduševljen i jedan od najboljih vaterpolista sveta svih vremena.

„Moram da podelim veliko uzbuđenje posle prvog treninga koji sam odradio sa ekipom. Hvala upravi Novog Beograda, Aleksandru Šapiću, Slavku Gaku, Đorđu Pejčiću, koje znam ceo život, što su mi omogućili da dobijem ovakvu priliku. Možda je malo nepriridno doći u klub tri meseca pre kraja sezone, ali nikad nisam bio od onih koji se obaziru na neke periferne stvari. Posle dve godine pauze u radu veoma sam motivisan da pokažem sebe u najboljem svetlu. Mislim da je Novi Beograd za ovih šest godina stasao u izvanredan klub, koji poseduje najbolje moguće uslove i to na svetskom nivou. Tim je izvanredan, većinu igrača znam lično i sa dosta njih sam već imao priliku da radim. Ono što mogu unapred da kažem je da sa ovakvim kvalitetom tima i igrača nemamo o čemu drugo da razmišljamo nego samo da se pripremamo iz utakmice u utakmicu i pravimo plan kako da pobedimo svaki meč“, izgovorio je istom prilikom bivši strateg Partizana i Pro Reka.

U međuvremenu je Novi Beograd dobio finalnu seriju plej-ofa sa Radničkim iz Kragujevca, zavladao Jadranom i ne peterce izgubio ključni meč EL sa novim (starim) kontinentalnim šampionom Pro Rekom. Uprkos svemu, saradnja nije produžena.

„Nisam više trener Novog Beograda, na ostalo nemam komentar“, bilo je sve što je za Danas pristao da kaže Igor Milanović, odbijajući da govori o navodima Nova.rs da je sidro podigao zbog grubog mešanja u njegov posao od strane klupske alfe i omege, takođe nekada vrhunskog igrača i verovatno novog gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića.

Ni iz kluba još nema nikakve reakcije na ovu temu, šta više na naslovnoj strani zvaničnog sajta i dalje stoji slika Igora Milanovića u kategoriji „treneri“. Međutim, neformalni izvori informacija kažu da rukovodstvo već ima načelan dogovor sa novim stručnjakom, po svoj prilici iz inostranstva.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari